Vremenske nepogode

VJETAR ZATVORIO AUTOCESTU Zatvorene su i državne ceste, paški most, trajektne linije su u prekidu

Hina

snimio Vedran Karuza

snimio Vedran Karuza

Samo za osobna vozila otvoreni su dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice, brza cesta čvor Čavle-čvor Kikovica (A6), dionica riječke obilaznice Škurinje-Orehovica, dionica Jadranske magistrale Novi Vinodolski-Senj (DC8), Paški most i državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački.



ZAGREB – Za sve skupine vozila zatvorena je dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje. Zbog snijega i jake bure za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama trenutno nema otvorenog cestovnog pravca iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci ili Istri i Dalmaciji te obrnuto.


U Gorskom kotaru i Lici pada snijeg, kao i nošen vjetrom na širem području Pasjaka. Zimski su uvjeti na većini cesta, uključujući autocestu A6 Rijeka-Zagreb od Kikovice do Bosiljeva 2, staru cestu kroz Gorski kotar (DC3) i državnu cestu DC1 između Vaganca i Knina. Zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, javlja Hrvatski autoklub (HAK).


U većem dijelu ostatka zemlje kolnici su mokri i skliski od kiše. U priobalju puše bura, povremeno sa olujnim i orkanskim udarima. Mogući su odroni. Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila te da na put kroz gorja ne kreću bez zimske opreme. Na pojedinim cestama vozi se dodatno usporeno, zbog vozila zimske službe koja se kreću sporije, pa se vozače moli za strpljenje i razumijevanje.




Zbog vjetra za sav promet zatvorene su: dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje; dionica Jadranske magistrale (DC8) Senj-Sveta Marija Magdalena.


Samo za osobna vozila otvoreni su dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice, brza cesta čvor Čavle-čvor Kikovica (A6), dionica riječke obilaznice Škurinje-Orehovica, dionica Jadranske magistrale Novi Vinodolski-Senj (DC8), Paški most i državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački. Zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila)na autocesti A7 Draga-Šmrika, dionici Jadranske magistrale Bakar-Novi Vinodolski (DC8) i na Krčkom mostu.


Zbog zimskih uvjeta, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama u Gorskom kotaru – autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Bosiljevo 2, stara cesta kroz Gorski kotar, DC3 Zdihovo-Vrbovsko-Kupjak-Delnice-Gornje Jelenje-Kikovica, DC32 Prezid-Delnice, DC42 Stubica-Ogulinski Hreljin, DC203 Brod na Kupi-Delnice, DC305 Parg-Čabar, DC501 Gornje Jelenje-Oštrovica-Meja, ŽC5094 Breze-Stalak, ostale lokalne i županijske ceste na području Čabra, Vrbovskog i Delnica.


U Lici i Zadarskoj županiji zabrana je na DC1 Vaganac-Korenica-Udbina-Ondić-Gračac-Palanka-Knin; DC23 Kapela-Žuta Lokva-Senj; DC25 Korenica-Bunić-Lički Osik; DC27 Gračac-Obrovac, D42 u mjestu Poljanak; DC50 Gračac-čvor Sveti Rok; DC52 Špilnik-Korenica, DC217 Ličko Petrovo Selo-GP Ličko Petrovo Selo; DC218 Bruvno-Mazin-Dobroselo; DC429 Selište Drežničko-Prijeboj, DC522 Udbina-čvor Gornja Ploča, ŽC5209 Brotnja-Srb, ŽC5199 Šušanj-Štirovača, LC59122 Šušanj-Ledenik, LC59123 Šušanj-Konjsko, sve županijske i lokalne ceste na području Korenice.


Sljemenska cesta otvorena je za sav promet.


U prekidu su trajektne linije: Brestova – Porozina, Stinica – Mišnjak, Prizna – Žigljen, Zadar-Ist-Olib-Silba-Premuda, Zadar-Rivanj-Sestrunj-Zverinac-Molat, Split – Vela Luka, Dubrovnik – Lopud-Suđurađ; brodske linije: Mali Lošinj – Unije – Susak i Zadar – Preko i katamaranske linije: Rijeka – Rab – Novalja, Mali Lošinj – Rijeka, Split-Hvar-Vela Luka-Ubli, Split-Hvar-Korčula, Vis – Split – Vis.