Borba za Pantovčak

VELIKA ANKETA Za koga biste glasovali da su danas predsjednički izbori?

P. N.



Jučer je navršeno točno četiri godine otkako je Kolinda Grabar Kitarović prisegnula na dužnost predsjednice. Novu kandidaturu još nije potvrdila, iako se u svim ispitivanjima javnog mnijenja to smatra neupitnim.


U intervjuu za Media Servis rekla je kako odluku još nije donijela, ali je dala naslutiti kako će ponovno tražiti potporu matičnog HDZ-a.


– Ja dolazim iz HDZ-a i meni je potpora HDZ-a bitna. Cijenim to, to je moje uvjerenje od rane mladosti, to je uvjerenje koje sam njegovala tijekom svog studija, kroz našu borbu za neovisnost. I ponovno, uz dužno poštovanje prema svim političkim opcijama u Hrvatskoj, ja sam osoba koja ne mijenja strane i ne volim one koji ih mijenjaju, izjavila je.




Kandidaturu su dosad javno istaknuli tek nezavisni Marko Vučetić i Katarina Peović iz Radničke fronte. 


Glavno pitanje je hoće li se u predsjedničku utrku na kraju upustiti Zoran Milanović, koji o tome još uvijek dvoji. Među ostalim političarima s kojima se špekulira da bi to mogli učiniti su Milan Bandić (BM 365), Ivan Vilibor Sinčić (Živi zid), Bruna Esih (Nezavisni za Hrvatsku), Anka Mrak Taritaš (Most), Ivo Josipović (SDP) i Božo Petrov (Most). Još je otvoreno i pitanje oko Dalije Orešković, iako je ona dosad više puta izjavljivala da je više zanimaju parlamentarni nego predsjednički izbori.


U anketi Novog lista pitamo vas – tko bi bio vaš izbor da su danas izbori za Pantovčak?