Splitsko stanje uma

VATRENO SUČELJAVANJE: Kerum Opari psovao mater, tvrdio da je homoseksualac i bivša prostitutka

P. N.

snimio Darko Jelinek

snimio Darko Jelinek

"Jebem ti mater, bio si prostitutka u Milanu, a sada soliš pamet. Pederu, udrit ću te šakom", vikao je Kerum na svog političkog rivala.



Sučeljavanje kandidata za splitskog gradonačelnika, Željka Keruma i Andre Krstulovića Opare, koje je organizirala Slobodna Dalmacija, prekinuto je kad je osebujni bivši veletrogovac Kerum HDZ-ovog kandidata Oparu izvrijeđao “na pasja kola”.


– Jebem ti mater, bio si prostitutka u Milanu, a sada soliš pamet. Pederu, udrit ću te šakom, vikao je Kerum na svog političkog rivala.


Informaciju o ovom incidentu objavio je portal 100posto.hr, a novinarima su je proslijedili izvori iz splitskog HDZ-a, koji tvrde da je do navedenih psovki i uvreda došlo pri samom kraju sučeljavanje. Nije poznato zbog čega je Kerum izgubio živce i verbalno nasrnuo na HDZ-ovog kandidata najgrubljim, kočijačkim riječnikom.




Podsjetimo, nakon prvog kruga izbora, gdje je zabilježio laganu prednost nad Oparom, Željko Kerum tvrdio je da će voditi mirnu i afirmativnu kampanju, ali njegov karakter očito nije mogao slijediti ovu ideju.


Kerum svog protukandidata Oparu, kako se čini, ne može vidjeti “nacrtanog”, što je pokazao i na sučeljavanju u organizaciji Nova TV. Upitan da kaže par dobrih osobina svog protukandidata, Kerum je odgovorio da takve osobine ne vidi, odnosno da je Opara “jako loš čovik”.


Kako će na ovaj incident reagirati birači pokazat će drugi krug izbora, koji će se održati u nedjelju.