Pomoć

Uz interventnu policiju u Ogulin stiglo i 67 vojnika s amfibijom i dvije labudice

Hina

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL



U pomoć Ogulinu i njegovim stanovnicima koji su ugroženi poplavama poslano je još 67 pripadnika Oružanih snaga RH, zajedno s potrebnom tehnikom, amfibijom i dvije labudice, priopćeno je u utorak navečer iz Ministarstva obrane RH.


Stanovnicima Ogulina koji je ugrožen poplavama zbog obilnih kiša, od nedjelje pomažu i Namjenski organizirane snage Hrvatske kopnene vojske koje čine pripadnici Gardijske mehanizirane brigade, Gardijske motorizirane brigade i Inženjerijske pukovnije.


Večeras je na teren stiglo 67 pripadnika OSRH zajedno s amfibijskim vozilom, kombiniranim vozilom za utovar i kamionima-labudicama koji služe za prijevoz vreća.


Do sada su pripadnici OS RH napunili pijeskom više od 6000 vreća, a samo do danas distribuirali su ih više od 4000 na najugroženija gradska područja Ogulina. Također, u ugroženim kućama vojska pomaže pri premještanju i spašavanju privatne imovine građana, navode iz MORH-a.»Radimo sinkronizirano s pripadnicima MUP-a, vatrogastva, Crvenog križa, Hrvatske gorske službe spašavanja, Hrvatskih voda kao i stanovništvom Ogulina. I dalje ćemo nastaviti s punjenjem vreća i biti ovdje, na raspolaganju građanima, koliko to god bude potrebno«, rekao je zapovjednik NOS-a satnik Dražen Brkić, koji sudjeluje i u radu Kriznog stožera.

U Ogulinu i četiri posade interventne policije sa čamcima za spašavanje


Ranije večeras iz Ravnateljstva policije je priopćeno da su na poplavljeno područje Ogulina zbog najava o kretanju vodenog vala poslane četiri posade interventne policije sa čamcima za spašavanje. Time se 25 dodatnih interventnih policajaca pridružilo redovitim policijskim snagama na terenu. Policajci će biti na raspolaganju građanima i pomagat će u spašavanju ili u drugim potrebama na području zahvaćenom poplavom, navode iz MUP-a.Na ogulinskom području kiša i večeras pada, vodostaj Dobre raste, ali smanjenim intenzitetomNa ogulinskom području kiša i večeras pada. Vodostaj rijeke Dobre u Ogulinu raste, ali smanjenim intenzitetom, međutim i dalje nije isključena mogućnost ponovnog izlijevanja rijeke iz korita. U večernjim satima u utorak sve prometnice prohodne su i trenutno nema poplavljenog područja, priopćeno je iz ogulinskog Stožera Civilne zaštite. Opskrba električnom energijom teče normalno, zbrinjavanje glomaznog otpada je u tijeku,Prema analizi Zavoda za javno zdravstvo Karlovačke županije voda iz ogulinskog gradskog vodovoda je ispravna za piće, jer se Gradski vodovod opskrbljuje sa izvora Zagorska Mrežnica koji je izvan poplavnog područja, a vodovod je pod pritiskom tako da se ne može dogoditi da poplavna voda uđe u njega, izvijestio je u večernjim satima Gradski stožer Civilne zaštite.

U pet ugroženih mjesnih odbora podijeljeno i postavljeno dodatnih 1.500 vreća s pijeskom, a u dogovoru s Hrvatskim vodama i Hrvatskom elektroprivredom (HEP) postavljeno je 1.200 vreća za zaštitu dvije transformatorske stanice ključne za opskrbu grada Ogulina električnom energijom.