Demantij

Uprava Ville Dubrovnik: Nije istina da je zamjenica direktorice hotela prigovorila zaštitaru koji je spasio tri Nizozemke

P. N.

Foto Grgo Jelavic/PIXSELL

Foto Grgo Jelavic/PIXSELL

U dijelu članka navode se netočne infomacije da je zamjenica direktorice hotela Villa Dubrovnik prigovorila gospodinu Andreju Sršenu, zaštitaru „Eurolex security“ na spašavanju triju djevojaka iz mora što je netočna i izmišljena informacija, jer gospođa koju se spominje u tom trenutku uopće nije niti bila u hotelu pa zaštitar nije niti mogao s njom imati bilo kakvu interakciju



 


 


Uprava Ville Dubrovnik je sukladno Zakonu o medijima, čl. 40 zatražila od redakcije Novog lista da objavi ispravak netočnih navoda objavljenih u online izdanju Novog lista 31. kolovoza 2019. u članku naslovljenom „HRABRI ZAŠTITAR Spasio tri Nizozemke od utapanja, a onda za ‘nagradu’ dobio bukvicu“.




Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:


‘Autor priloga P.N. nije se držao osnovnog novinarskog pravila nepristranosti i provjeravanja informacija iz različitih izvora. Naime, u dijelu članka navode se netočne infomacije da je zamjenica direktorice hotela Villa Dubrovnik prigovorila gospodinu Andreju Sršenu, zaštitaru „Eurolex security“ na spašavanju triju djevojaka iz mora što je netočna i izmišljena informacija, jer gospođa koju se spominje u tom trenutku uopće nije niti bila u hotelu pa zaštitar nije niti mogao s njom imati bilo kakvu interakciju.


Štoviše, niti jedna djelatnica hotela ne radi noćnu smjenu, niti bi se bilo koji djelatnik hotela razgovarao sa zaštitarem na opisan način. Villa Dubrovnik se ponosi iznimno dobrom suradnjom sa svojom spomenutom zaštitarskom službom i izražava zadovoljstvo što je hrabrim činom zaštitara spriječena tragedija. Kako je hotelu važna sigurnost svih njegovih gostiju, jednako je usmjeren na pomaganje i zaštitu i svih ostalih turista ili posjetitelja koji se zateknu u opasnosti u njegovoj blizini.


Hotel Villa Dubrovnik i njeni djelatnici su ovim člankom prikazani izrazito negativno na potpuno neutemeljenim osnovama. Navođenjem ovakvih zlonamjernih tvrdnji hrvatski se čitatelji dovode u zabludu te se nanosi šteta poslovanju hotela Villa Dubrovnik’, poručuje uprava Ville Dubrovnik.