Odgovor sidikatima

Uprava HT-a: Uvođenjem varijabilnih plaća rastu primanja svima koji ostvaruju poslovne ciljeve

Hina

Snimio Sergej DRECHSLER

Snimio Sergej DRECHSLER

Novi model omogućava da dobiju plaću veću i do 30 posto, tvrdi Rapaić dodajući da je već više od 75 posto zaposlenika prihvatilo prednosti tog novog modela

ZAGREB Članica Uprave HT-a Nataša Rapaić rekla je da se uvođenjem modela varijabilnih plaća u HT centre povećavaju plaće svim zaposlenicima koji ostvaruju poslovne ciljeve, odgovarajući na najave Sindikata u Hrvatskom telekomu (HT).Novi model omogućava da dobiju plaću veću i do 30 posto, tvrdi Rapaić dodajući da je već više od 75 posto zaposlenika prihvatilo prednosti tog novog modela. S novim modelom prosječna plaća u centrima raste na 8800 kuna, što donosi i niz drugih benefita za zaposlenike kad idu na godišnji odmor, kad su na bolovanju ili im treba kreditna sposobnost.

Uprava, kazala je, podržava dijalog sa sindikatima, ali oni ne mogu voditi tvrtku jer su poslovne odluke odgovornost menadžmenta.


Što se tiče otkaza, trenutno ih je u planu šezdesetak i nemaju veze s novim modelom plaća. Do otkaza dolazi jer je riječ o sektoru s velikim promjenama zbog čega tvrtki trebaju nove kompetencije, a za starije kompetencije više nema potrebe.


Članica Uprave odgovorna za ljudske resurse Marija Felkel kaže da otkaz nije jedina mogućnost jer se radnicima nudi nekoliko drugih radnih mjesta.




Napomenula je da su u HT-u sva davanja za radnike iznad zakonske razine i kolektivnih ugovora, dok otpremnine u prosjeku iznose 230.000 kuna i uključuju šest dodatnih plaća za socijalno ugrožene kategorije.


Za tvrdnje o niskim plaćama Uprava kaže da 63 posto zaposlenika prima plaću iznad hrvatskog prosjeka, a za studente i agencijske radnike da ih zapošljavaju na privremenim poslovima, u skladu sa zakonima.