Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
23. listopada 2019.
Bolji signal

Ugašeni talijanski odašiljači: U mjestima duž obale neće više biti ometanja prijema televizijskih programa

foto: arhiva NL
foto: arhiva NL
Autor:
Objavljeno: 20. siječanj 2017. u 11:27 2017-01-20T11:27:25+01:00

Bolju kakvoću prijma hrvatskih televizijskih programa posebice će primijetiti građani koji su imali probleme s lošom kakvoćom signala zbog smetnji u digitalnim područjima D5 (Istarska županija i Primorsko-goranska županija), D7 (Zadarska županija i Šibensko-kninska županija), D8 (Splitsko-dalmatinska županija) i D9 (Dubrovačko-neretvanska županija).

ZAGREB – Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM) izvijestila je danas da je gašenjem međunarodno neusklađenih odašiljača u talijanskoj pokrajini Marche završen postupak uklanjanja smetnji u prijmu televizijskih programa hrvatskih nakladnika duž jadranske obale.

- Prema informacijama iz Ministarstva ekonomskoga razvitka Republike Italije 16. siječnja u cijelosti je završen postupak gašenja televizijskih odašiljača u pokrajini Marche koji su ometali prijam hrvatskih televizijskih programa, informirala je javnost priopćenjem Hrvatska radio-televizija.

Ta je pokrajina, naglašeno je u priopćenju, "zbog prošlogodišnjih potresa posljednja u kojoj je trebalo ugasiti takve odašiljače. Time je završen postupak gašenja međunarodno neusklađenih televizijskih odašiljača u pokrajinama Friuli Venezia Giulia, Veneto, Emilia-Romagna, Marche, Abruzzo, Molise i Puglia".

- Riječ je o složenome postupku koji je rezultat međunarodnih dogovora, izmjena frekvencijskoga plana, promjena niza zakonskih propisa i aktivnosti na terenu, a u kojemu su sudjelovale talijanska i hrvatska strana, informiraju sa HRT-a.

Okončanjem postupka isključivanja neusklađenih talijanskih odašiljača, tvrdi se, uklonjene su smetnje u prijmu televizijskih programa duž jadranske obale.

- Bolju kakvoću prijma hrvatskih televizijskih programa posebice će primijetiti građani koji su imali probleme s lošom kakvoćom signala zbog smetnji u digitalnim područjima D5 (Istarska županija i Primorsko-goranska županija), D7 (Zadarska županija i Šibensko-kninska županija), D8 (Splitsko-dalmatinska županija) i D9 (Dubrovačko-neretvanska županija), zaključuje se u priopćenju.

HAKOM će tijekom 2017. provesti daljnja detaljna mjerenja na jadranskoj obali radi potvrde rezultata i učinaka postupka gašenja odašiljača koji su ometali prijam programa.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.