Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
20. studenoga 2019.
Brza akcija

Ugašen požar kod Zadra: „Vatra se brzo širila, no brzo smo reagirali"

Autor:
Objavljeno: 26. srpanj 2018. u 22:48 2018-07-26T22:48:46+02:00

 Zračne protupožarne snage; dva kanadera i dva zračna traktora iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga OS RH  uspjele su sa zemaljskim vatrogascima u četvrtak oko 17 sati ugasiti požar na području Kožina kod Zadra, koji je  bio i najveći požar  ove godine u Zadarskoj županiji.

 Zahvaljujući brzoj i koordiniranoj akciji zračnih i zemaljskih snaga požar je nakon dva sata ugašen, a na požarište je izbačeno oko 800 tona vode, priopćila je večeras Samostalna služba za odnose s javnošću i izdavaštvo MORH-a.

Kapetan posade kanadara  CL-415 koji je gasio požar u Kožinu, bojnik Ivica Markač rekao je da je požar bio vrlo zahtjevan.

 „Vatra se brzo širila i napredovala, bilo je puno gorive mase, jer se radilo o gustoj borovoj šumi, no dosta smo brzo reagirali. a blizu je bila voda za uzimanje. Kuće nisu bile ugrožene, a u završnoj fazi osiguravali smo požarište natapanjem kako ne bi došlo do ponovnog razbuktavanja vatre“, istaknuo je bojnik Markač.

 Osim požara kod Zadra, zračne snage  sudjelovale su u kasnim popodnevnim satima i u gašenju požara  na prostoru Srime kod Vodica u Šibensko-kninskoj županiji gdje su požar gasila dva kanadera.

 U dosadašnjem dijelu protupožarne sezone zračne protupožarne snage bile su angažirane u gašenju 12 požara (7 u Šibensko-kninskoj, po 3 u Zadarskoj i 2 u Splitsko-dalmatinskoj županiji).

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PayDo parking aplikacija