Tiskovna konferencija

Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata poduprla svojeg predsjednika Josipa Klemma

Hina

Snimio Davor KOVAČEVIĆ

Snimio Davor KOVAČEVIĆ

Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata odlučila je u petak dati punu potporu svojem predsjedniku Josipu Klemmu u vezi sa suradnjom hrvatskih branitelja sa srpskim veteranima, koju je on sam potaknuo radi pronalaska posmrtnih ostataka nestalih u Domovinskom ratu, rečeno je na konferenciji za novinare u Domu specijalne policije



ZAGREB Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata odlučila je u petak dati punu potporu svojem predsjedniku Josipu Klemmu u vezi sa suradnjom hrvatskih branitelja sa srpskim veteranima, koju je on sam potaknuo radi pronalaska posmrtnih ostataka nestalih u Domovinskom ratu, rečeno je na konferenciji za novinare u Domu specijalne policije.


Predsjednik Središnjeg odbora te udruge Ante Blažević rekao je novinarima kako njezin predsjednik Josip Klemm nijednu odluku nije donio na svoju inicijativu, bez odobrenja Središnjeg odbora, te je odbio medijske spekulacije o njegovoj smjeni.


Istaknuo je i kako su se odazvali na, kako je rekao, »vapaj Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih« za pomoć te da su potaknuti time prepoznali važnost inicijative poticanja dijaloga institucija i svih ostalih koji svojim radom i djelovanjem mogu pomoći u pronalasku posmrtnih ostataka hrvatskih branitelja i civila nestalih u Domovinskom ratu.




Napomenuvši kako očekuju i traže od nove hrvatske Vlade da im u skladu sa svojim mogućnostima jedan od važnijih prioriteta bude pronalazak posmrtnih ostataka nestalih branitelja i civila, Blažević je rekao da svaki dan sve više roditelja umire a da nisu pronašli posmrtne ostatke svojih najmilijih.


Svoju je pomoć u traženju nestalih branitelja Udruga ponudila i ministru hrvatskih branitelja Tomi Medvedu. Kažu da mnoge organizacije za to dobivaju novac, a oni se nude da to čine besplatno. Napao je i neke nevladine udruge koje primaju velik novac za svoj rad, a od njega, ocijenio je, obitelji zatočenih i nestalih nemaju koristi.


U vezi sa susretom s veteranima iz Srbije, Blažević je rekao kako – ako se to dogodi – očekuju da organizaciju preuzmu državne institucije, a oni će to kao udruga poduprijeti. Nije želio reći kada bi se taj susret mogao dogoditi i gdje, ali, dodao je, možda se, s obzirom na to da je Srbija na europskom putu, jednog dana održi u Bruxellesu.


Na novinarski upit odbio je komentirati kritike te inicijative, koju je, među ostalima javno kritizirao i predsjednik HVIDR-e Josip Đakić.