Život piše horore

Ubojica roditelja psihički slomljen: Šunjerga iz Šibenika prevezen u zatvorsku bolnicu u Zagreb

Hina

foto: facebook

foto: facebook

"Što je točno uzrokovalo psihički slom, ja točno ne znam, ali liječnici su očito bili zabrinut zbog određenog oblika autodestruktivnog ponašanja, iako zatvorenik sebi nije naudio, te procijenili da ga treba smjestiti u bolnicu."



ŠIBENIK – Tin Šunjerga, 19-godišnjak osumnjičen za ubojstvo svojih roditelja prije 10-tak dana u Čistoj Velikoj, doživio je u šibenskom istražnom zatvoru psihički slom te je prevezen u Zatvorsku bolnicu za osobe lišene slobode u Svetošimunskoj ulici u Zagrebu, potvrdio je u četvrtak njegov odvjetnik po službenoj dužnosti, Frane Baica.


Odvjetnik Baica nije mogao potvrditi kada se to točno dogodilo, ali, kako kaže, riječ je o razdoblju od zadnjih nekoliko dana.


»Trebao sam ga posjetiti u četvrtak i tada doznao kako on više nije u Šibeniku, već je zbog određene vrste psihičkog sloma premješten u Zagreb. Zadnji put sam bio kod njega prije otprilike tjedan dana i tada je bio u istom stanju kao nakon uhićenja te ništa nije ukazivalo na nekakvu drastičniju promjenu ponašanja. Što je točno uzrokovalo psihički slom, ja točno ne znam, ali liječnici su očito bili zabrinut zbog određenog oblika autodestruktivnog ponašanja, iako zatvorenik sebi nije naudio, te procijenili da ga treba smjestiti u bolnicu«, istaknuo je odvjetnik Baica.




On još uvijek ne zna koliko će 19-godišnji Šunjerga biti smješten u bolnici u Svetošimunskoj niti s kakvom je dijagnozom tamo doveden.


Odvjetnik Baica rekao je da se zasad nitko od članova šire rodbine njegovog branjenika preko njega nije interesirao za Šunjergu niti tražio njegov profesionalni odvjetnički angažman, mimo branjenja po službenoj dužnosti.


Tin Šunjerga uhićen je 26. ožujka zbog sumnje da je hicem iz pištolja ubio svoju 46-godišnju majku Silvu i 45-godišnjeg oca Marina. Oboje su pronađeni mrtvi 26. ožujka u Čistoj Velikoj.