Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
8. prosinca 2019.
Dobra vijest

ULJANIKOV RAČUN ODBLOKIRAN Horvat uvjeren da će sutra početi isplata plaća

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 30. kolovoz 2018. u 14:19 2018-08-30T14:19:00+02:00

Horvat je rekao da se blokade događaju i da se one 'skidaju' te je izrazio uvjerenje da će tijekom sutrašnjeg dana početi isplate plaća

ZAGREB Račun Uljanika d.d. u četvrtak popodne je odblokiran, a ne bude li drugih iznenađenja, plaće radnicima trebale bi biti isplaćene u petak, doznaje Hina od izvora bliskog Upravi te grupe.

Iz Uljanika su jutros izvijestili putem Zagrebačke burze da im je račun blokiran te da su u tijeku pregovori s ovrhovoditeljem da se račun odblokira.

Kako Hina doznaje, račun je blokirala jedna od tvrtki iz sastava Đuro Đaković grupe, koja je u privatnom vlasnitšvu.

Sada je račun odblokiran, doznaje Hina od tog izvora, koji je dodao da »ukoliko ne dođe do drugih iznenađenja tijekom dana, plaće bi sutra trebale sjesti na račun radnika«.

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat u četvrtak je po izlasku iz zgrade Vlade novinarima kazao da se blokade događaju i 'skidaju' te da je uvjeren da će tijekom sutrašnjeg dana početi isplate plaće radnicima Uljanik grupe.

Na upit novinara hoće li radnici Uljanika dobiti sutra plaće, Horvat je rekao: »Riječima gradonačelnika Pule (Borisa Miletića) i citirajući njega, ne vjerujem dok ne vidim da radnicima Uljanika novci i plaća za srpanj ne sjednu«.

No, potom je dodao da se blokade događaju i da se one 'skidaju' te je izrazio uvjerenje da će tijekom sutrašnjeg dana početi isplate plaća.

Premijer Andrej Plenković u četvrtak se na početku sjednice Vlade osvrnuo na situaciju u Uljaniku, kazavši da je nađen model da se radnicima Uljanik grupe isplate plaće i za srpanj i za kolovoz.

Istaknuo je da je to rješenje dobro, pravično i da je Vlada učinila maksimum u okviru zakonskih mogućnosti.

»Važno je da u sljedećim tjednima svi zajedno vidimo i budućnost predloženog od strane Uprave plana restrukturiranja i jedno strateško promišljanje kako nastaviti s održivom brodogradnjom, koja jako puno znači i za Istarsku županiju, za grad Pulu, za Primorsko-goransku županiju i Rijeku, naravno i za brodogradilišta koja posluju i Splitu i u Trogiru, a tu raspravu ćemo voditi na sjednici Vlade u Puli, koja će se održati 13. rujna«, zaključio je Plenković.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.