Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
26. siječnja 2020.
Ništa od restrukturiranja

ULJANIK IPAK IDE U STEČAJ? Ovo bi mogao biti kraj. Premijer Plenković odbio Debeljakovu ponudu za restrukturiranje

snimili Hrvoje Jelavić / PIXSELL, Vedran Karuza
snimili Hrvoje Jelavić / PIXSELL, Vedran Karuza
Autor:
Objavljeno: 28. ožujak 2019. u 11:54 2019-03-28T11:54:28+01:00

Prije nego što je objavio da je Vladi neprihvatljiva Debeljakova ponuda, Plenković je nabrajao što je sve država učinila za brodogradnju, posebnice za Uljanik i Treći maj. 

Premijer Andrej Plenković konačno je odlučio odbiti ponudu Tomislava Debeljaka za Uljanik i nakon nekoliko tjedana natezanja na početku današnje sjednice Vlade jasno je rekao da Vlada ne može prihvatiti koncept restrukturiranja koji nudi Debeljak, što znači da Uljanik zapravo ide u stečaj.

Dodao je Plenković i to da Vlada ostaje otvorena za druga rješenja, ali da ponudu koja je značila program restrukturiranja težak 10,8 milijardi kuna u maksimalnoj varijanti te eventualno spuštanje tog iznosa na 7,5 milijardi kuna Vlada ne može prihvatiti, jer mora voditi računa kolikom bi opterećenju izložila proračun i mora biti odgovorna prema svim poreznim obveznicima.

Nije jasno što bi bila nova rješenja i je li premijer time poručio Debeljaku da je još u igri ako dodatno smanji trošak restrukturiranja. 

Prije nego što je objavio da je Vladi neprihvatljiva Debeljakova ponuda, Plenković je nabrajao što je sve država učinila za brodogradnju, posebnice za Uljanik i Treći maj. Sjednica Vlade na kojoj je Ppremijer konačno objavio odluku o budućnosti Uljanik grupe kasnila je dvadesetak minuta, što inače nije rijetkost, ali ovaj put u Vladi su očito čekali da vide kakva će biti odluka Trgovačkog suda u Rijeci.

Obzirom da se sutkinja odlučila na još jednu odgodu, što je lopticu prebacilo nazad u Banske dvore, Plenkoviću nije ostalo išta drugo nego da konačno javnosti objavi da je Debeljakova ponuda neprihvatjiva.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu
Biramo najbolje privatne iznajmljivače

Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu