Istraživanje portala MojPosao

U poslu najviše motivira plaća, ali i priznanje za dobro obavljen posao

Hina

Priznanje za dobro obavljen rad najviše motivira 30 posto ispitanika, što je ogromna razlika u odnosu na 2011. kada se za tu opciju izjasnilo svega 7 posto anketiranih. Ispitanici uglavnom smatraju kako poslodavac upravo kroz priznanje pokazuje da cijeni stručne i osobne sposobnosti svojih zaposlenika te njihov rad



ZAGREB - U poslu novac najviše motivira 38 posto ispitanika, a njih 30 posto kaže da ih najviše motivira priznanje za dobro obavljen rad, pokazala je anketa portala MojPosao provedena na više od 1100 ispitanika.


Najveći broj ispitanika, njih 38 posto, priznaje da ih u poslu najviše motivira novac. Zanimljivo je da je to znatno manje nego 2011. godine kada se za novac odlučilo čak 50 posto ispitanika, napominju iz tog portala.


Priznanje za dobro obavljen rad najviše motivira 30 posto ispitanika, što je ogromna razlika u odnosu na 2011. kada se za tu opciju izjasnilo svega 7 posto anketiranih.




Ispitanici uglavnom smatraju kako poslodavac upravo kroz priznanje pokazuje da cijeni stručne i osobne sposobnosti svojih zaposlenika te njihov rad.


Napredovanje u karijeri najviše motivira 18 posto ispitanika, što je više nego 2011., kada se za to opredijelilo njih 10 posto.


Ovi ispitanici složni su u stavu da čovjek najbolje napreduje “kada zna zašto radi i zašto se trudi”.


Rad s ljudima motivira 6 posto ispitanika, a pomaganje ljudima njih 5 posto.


Polovica od preostalih 3 posto ispitanika smatra da je za motivaciju najvažnije raditi posao koji voliš. Među ostalim faktorima izdvajaju učenje, izazove i povjerenje od strane nadređenog.