Uznemirujuće

U Osijeku prizor koji bi šokirao i Hitchcocka: Netko je na stupove pored škole objesio mrtve vrane

P. N.

Foto Facebook

Foto Facebook

Predsjednik Lovačkog društva "Mursa" Domin Stanučić drži kako su ptive najvjerojatnije objesili poljoprivrednici u želji da im takve plaše druge vrane i ne dižu usjeve i nasade



Društvene mreže proteklih je dana preplavio uznemirujuć prizor iz Osijeka – netko je na stupove na njivi iza Poljoprivredne i veterinarske škole Osijek postavio uginule vrane. Ptice su obješene na šest stupova, vezanih nogu.


– Ovo je za svaku osudu! Prizor koji nema veze sa zdravim razumom! Ogorčena sam i ne mogu vjerovati da je netko objesio ptice za stupove u koju god svrhu. Navodno te vrane trebaju plašiti druge ptice, ali to svakako nije način. Neka postave strašila, neka rade bilo što, ali neka ostave ptice na miru. Pa ovo nije djelo zdrave osobe – prenosi Glas Slavonije komentar jedne Osječanke na Facebooku.


Predsjednik Lovačkog društva “Mursa” Domin Stanučić drži kako su ptive najvjerojatnije objesili poljoprivrednici u želji da im takve plaše druge vrane i ne dižu usjeve i nasade.




– Mogu pretpostaviti kako su ih objesili – naopačke, odnosno za noge da izgledaju što strašnije, i to zato što su im u tom položaju raširena krila. Da su ih objesili za glavu, krila bi bila skupljena i ne bi, prema njihovu mišljenju, bilo nikakvog efekta. Toga doista nema ni u filmovima, i strašno je što se te obješene ptice zapravo nalaze u našem lovištu – prokomentirao je Stanušić za Glas Slavonije, pojašnjavajući da su nesretne vrane vjerojatno prvo usmrćene, odnosno otrovane i potom obješene za noge o stup. 


– Moram priznati da nikada nisam vidio takav prizor i doista je strašno! Nadam se da će počinitelji biti kažnjeni za ovo, jer u lovištima nitko ne smije imati bilo kakve aktivnosti osim lovaca, odnosno udruge koja djeluje na određenom području. U ovom slučaju to je LD ‘Mursa‘ i mogu reći da smo ogorčeni – rekao je Stanušić.