Afera pred tužiteljstvom

Tužiteljstvo o slučaju zlostavljanja specijalizantice KBC-a: ‘Postupanje tijekom izvida je tajno’

Slavica Kleva

foto: arhiva NL

foto: arhiva NL

Između ostalog, bivša zaposlenica KBC-a kazala je da je podnijela kaznenu prijavu prije nekoliko mjeseci, pa pitamo je li pokrenuta istraga temeljem njezine kaznene prijave nadležnim tijelima.



Županijskom državnom odvjetništvu uputili smo pitanje temeljeno na seriji tekstova izašlih u Novom listu posljednjih nekoliko dana u kojima je bivša zaposlenica KBC-a iznijela niz optužbi na račun nadređenih kolega liječnika za seksualno uznemiravanje i bludničenje unazad nekoliko godina.


Između ostalog, kazala je da je podnijela kaznenu prijavu prije nekoliko mjeseci, pa pitamo je li pokrenuta istraga temeljem njezine kaznene prijave nadležnim tijelima.


Odgovor je uslijedio vrlo brzo.




– Vezano za vaš upit od 24. siječnja 2017. godine navodim da državno odvjetništvo u pravilu ne potvrđuje niti demantira zaprimanje kaznenih prijava i postupanje po istima, a na što obvezuje i odredba članka 206. stavak 1. Zakona o kaznenom postupku koji izričito propisuje da je postupanje tijekom izvida tajno, stoji u priopćenju koje je potpisao Darko Karlović, zamjenik Županijske državne odvjetnice u Rijeci.