Slučaj prebrze vožnje

Turudićevi kolege o neodazivanju sudu: ‘To je obaveza svih, za suce su još i stroža pravila’

Vanja Vesić

Ivan Turudić, Đuro Sessa, Damir Kontrec / Foto: Novi list, Pixsell

Ivan Turudić, Đuro Sessa, Damir Kontrec / Foto: Novi list, Pixsell

Svi građani se trebaju odazivati pozivu suda, a kad je riječ o sucima koji su stranke u postupku onda za njih vrijede i stroža pravila. Ako od građana očekujemo da se odazovu pozivu suda onda to moraju činiti i suci kad su stranke u nekom predmetu - kazao nam je predsjednik Udruge sudaca Damir Kontrec



Predsjednik Vrhovnog suda Đuro Sessa i predsjednik Udruge sudaca Damir Kontrec za Novi list su komentirali slučaj prebze vožnje i bježanja od policije koje je navodno počinio sudac Ivan Turudić.


Naši sugovornici su nam kazali da slučaj mogu komentirati načelno, jer jučer nisu vidjeli presudu niti znaju činjenice koje se u njoj iznose.


– Ne znam detalje, ali svaki se građanin, pa tako i sudac, treba odazvati pozivu suda ako ga je dobio i ako nema dobar razlog zbog kojeg se mora ispričati za nedolazaka, posebice što od građana tražimo disciplinu po tom pitanju – rekao nam je Sessa.




Važnost odazivanja na sudske pozive istaknuo je i Kontrec.


– Svi građani se trebaju odazivati pozivu suda, a kad je riječ o sucima koji su stranke u postupku onda za njih vrijede i stroža pravila. Ako od građana očekujemo da se odazovu pozivu suda onda to moraju činiti i suci kad su stranke u nekom predmetu – kazao nam je Kontrec.