Tko ne govori istinu?

Turudić tvrdi da je za njegovo neodazivanje sudu kriva – pošta. Iz nje tvrde: ‘Provjerili smo, dostava je bila uredna’

P. N.

Foto Goran Stanzl / PIXSELL

Foto Goran Stanzl / PIXSELL

Poštar dođe u vrijeme kada sam na poslu i zvoni. Ako nema nikog u zgradi tko bi mu otvorio ulazna vrata, on ode i putem baci odrezak. Znate kako to funkcionira - rekao je Turudić



Predsjednik Županijskog suda u Zagrebu, sudac Ivan Turudić i dalje negira da se svjesno odbio odazvati pozivu suda u Bjelovaru. Tvrdi da nije obaviješten o postupku, a da je za to odgovorna – Pošta.


Kaže kako nikad nije dobio obavijest o pošiljci.


– Poštar dođe u vrijeme kada sam na poslu i zvoni. Ako nema nikog u zgradi tko bi mu otvorio ulazna vrata, on ode i putem baci odrezak. Znate kako to funkcionira – rekao je Turudić za Jutarnji list. 




– U mom ulazu ima oko šest, sedam stanova i svi su u vrijeme dolaska poštara na poslu. U čemu je problem? Ne morate mi vjerovati. No, da sam otišao na sud, bio bih u daleko povoljnijoj poziciji jer bi se proveo redovni postupak i mogao bih se suočiti s policajcem koji je svjedočio. Pa to bi meni bilo u interesu! Bio sam na godišnjem odmoru i vratio sam se tek 19. kolovoza. U poštanskom sandučiću nisu me dočekale nikakve obavijesti, dodao je Turudić, kojem su obavijest pokušali uručiti čak tri puta.


Odmah su se, međutim, oglasili i iz Hrvatske pošte.


– Obavljena je hitna provjera na terenu i utvrđeno je kako je uručenje navedenih pošiljaka obavljeno u potpunosti sukladno važećim propisima. Uz to, kontaktiran je i poštar koji obavlja dostavu na tu adresu te je potvrđeno kako je dostava uredno obavljena. Dakle, dostavu je poštar pokušao na adresi te nakon što primatelj tamo nije zatečen u kovčežiću je ostavljena obavijest o prispijeću pošiljke. Primatelj u roku od pet radnih dana pošiljku nije podigao u poštanskom uredu te je ona vraćena pošiljatelju. Isto se ponovilo prilikom pokušaja dostave četiri različite pošiljke – rekli su za Jutarnji.