Raznovrsna ponuda

Turistički rekord za kraj: Bogati Advent i Nova godina na Kvarner dovode tisuće gostiju

Biljana Savić

Snimio Marin Aničić

Snimio Marin Aničić

Tijekom prosinca brojni programi Rijeka Adventa pomogli su smještajnim i ugostiteljskim objektima koji su »podebljali« svoje rezultate, a u Opatiji će se, primjerice, za Božić odmarati oko 4.000 gostiju u 22 otvorena hotela. Uoči ispraćaja stare i početka nove godine u Opatiji će raditi 28 hotela



 Rijeka i ove godine svoju kalendarsku i turističku godinu zaključuje s rekordnom turističkom sezonom i dočekom Nove godine na kojoj će nastupiti i jedan od najjačih hrvatskih glazbenih izvođača te jedan od rekordera svoje branše, a to je Gibonni.


– Rijeka je s turističkim plusom ušla u zadnji, najslađi mjesec godine s Rijeka Adventom koji će, sukladno najavama iz smještajnih objekata, zaključiti s plusom i u turističkom prometu. Tijekom prosinca brojni programi Rijeka Adventa pomogli su smještajnim i ugostiteljskim objektima te ćemo svi zaključiti ovu turističku godinu kao cjelogodišnju turističku sezonu s možda jednim od najboljih dočeka – poručuju iz Turističke zajednice grada Rijeke.


Raznovrsna ponuda


Grad Rijeka i ove je godine organizirao veliko novogodišnje slavlje na Korzu, uz dobru glazbu, veselje i zabavu do kasno u noć, Riječani i svi oni koji Novu godinu budu čekali na Korzu tako će u 2017. godinu ući Gibonnija čiji će nastup započeti oko 23 sata. Uz Gibonnija, na pozornici na Korzu, kao i svake godine, nastupit će i riječki bendovi pa će tako zabava započeti nastupom benda Izet i Borgie koji se na pozornici očekuju oko 21.45 sati. Okupljene će zabavljati i riječki sastav En face čiji koncert počinje oko 22.15 sati, a na kraju večeri i Belfast food koji će se na pozornicu popeti oko jedan sat iza ponoći. Slavlju se na Korzu tradicionalno se priključuje velik broj Riječana i stanovnika okolnih mjesta, ali i turista stoga se i ove godine očekuje dobra zabava do ranih jutarnjih sati. No isto tako, brojni organizirani dočeci Nove godine u riječkim ugostiteljskim objektima pružit će raznovrsnu ponudu za brojne sugrađane i goste koji će tog dana boraviti u Rijeci.




Jedan od dočeka u Rijeci tradicionalno će se održati i u Grand hotelu Bonavia gdje se pored brojnih Riječana očekuju i gosti iz regije.


– U ovom blagdanskom razdoblju bilježimo odličnu popunjenost, a gosti koji će boraviti u našem hotelu i destinaciji dolaze nam već tradicionalno iz Italije i Hrvatske, ali i Njemačke, SAD-a te Dalekog istoka. Naši gosti moći će uživati u biranim jelima silvestarskog gala jelovnika uz glazbeni program Trija Rio i Jozefine za koji se već traži karta više, te posebnom novogodišnjem paketu sa smještajem u superior sobama i pjenušcem – naglašava direktorica Grand hotela Bonavia Vlatka Stanić.


A to svakako potvrđuju i odlične najave riječkih hotela koji imaju najave dolazaka brojnih gostiju u sljedećim danima i tjednima. Riječki smještajni objekti otvoreni su tijekom cijele godine te se najveći broj gostiju očekuje upravo u četiri riječka hotela, odnosno hotelu Jadran, Grand hotelu Bonavia, hotelu Continental i hotelu Neboder, kao i u brojnim riječkim hostelima.


Rasprodani aranžmani


U Opatiji će se za Božić odmarati oko 4.000 gostiju u 22 otvorena hotela. Većina gostiju dolazi iz Slovenije, Austrije i Italije, a prisutan će biti i značajan broj domaćih gostiju. Uoči ispraćaja stare i početka nove godine u Opatiji će raditi 28 hotela. Prigodni novogodišnji aranžmani su gotovo rasprodani, tako da se očekuje popunjenost hotela veća od 90 posto, odnosno više od 7.000 gostiju izabrat će Opatiju za destinaciju u kojoj će dočekati Novu 2017. godinu, poručuju iz Turističke zajednice Grada Opatije u kojoj očekuju da će najviše gostiju biti s tradicionalnih tržišta, iz Austrije, Njemačke i Italije.


Opatijski hotelijeri spremno će dočekati goste. U većini otvorenih objekata biti će ponuđen doček Nove godine uz živu glazbu. Istovremeno gosti će na raspolaganju imati i sadržaje na otvorenom, u gradu – doček Nove godine na tržnici, na Ljetnoj pozornici te kupalištu Lido.


Doček nove 2017. u Milenij hotelima organiziran je na četiri lokacije. Prema riječima Ivana Sarajlića iz odjela korporativnih komunikacija, interes je jako dobar i očekuju da će svi njihovi hoteli u idućih nekoliko dana biti popunjeni.


– Većina gostiju dolazi iz Hrvatske te bližih tržišta u okruženju – Slovenije i Srbije te iz Austrije, Njemačke i Italije – dodao je Sarajlić.


Za vrhunski provod u novogodišnjoj noći u hotelu Milenij zadužen će biti Davor Pekota i zadarska grupa Forum. Uz predivan pogled i ponoćni vatromet u hotelu Royal goste će zabavljati Teddy Lion Selection Band, a svojim show programom atmosferu će zagrijati najpoznatiji hrvatski komičar Luka Bulić. Svečani novogodišnji menu sastojat će se od biranih delicija, a doček je otvoren i za vanjske goste, poručio je Sarajlić.


Za sve one koji vole opušteniji doček i ne vole planirati tjednima unaprijed, idealan je doček u hotelu Continental u kojemu nastupa grupa »Tri kralja« uz urbani pop & rock repertoar.


Krunoslav Kapetanović, vlasnik hotela Navis i Vile Kapetanović očekuje dobru popunjenost za Božić, a najave su odlične i za Novu godinu. U novogodišnjoj noći goste hotela Navis zabavljati će Alba & Leo, a u Villi Kapetanović The Mystic Rose Ensemble. Kapetanović se nada ipak nešto dužem boravku gostiju nego inače. Očekuje da bi se novogodišnji gosti u Opatiji mogli zadržati i do 6. siječnja.


– S obzirom na činjenicu da Nova godina pada za vikend, velik dio gostiju vjerojatno će produžiti svoj boravak – rekao je Kapetanović koji za sada ima najviše najava Austrijanaca.


I vlasnik hotela »Bevanda« i koncesionar kupališta Lido Zoran Maržić već ima jako dobre najave za doček Nove godine u svojim kapacitetima. Baš kao i lani na Lidu će se održati R’n’B Exclusive party namijenjen prije svega mlađim gostima, a u hotelu Bevanda goste će zabavljati Dino Antonić.


Nešto drugačiji doček organiziran je u hotelu »Opatija«. Nosi naziv »1001 noć«, a goste će zabavljati Alka Vuica i romski pjevači iz Skandal banda, trbušne plesačice, žongleri s vatrom, a sve će biti zaokruženo menijem s mediteransko-orijentalnom tematikom. Iz uprave kuće poručuju kako već sada imaju preko 300 rezervacija, no slobodnih mjesta ima još.


Opatijski ugostitelji također su ponudili organizirane dočeke. Restoran Ružmarin pozvao je na doček Nove godine u Studiju 54, a interes je bio toliko velik da već nekoliko dana od objavljivanja reklame nije bilo slobodnih mjesta.


– Posebno nas veseli da na ispraćaj stare i doček nove godine stižu društva koja su nekad izlazila u naš lokal – rekao je vlasnik ugostiteljskog objekta Igor Marijanović, vjerujući da će to stvoriti odličnu atmosferu u najluđoj noći u godini.


Prigodni programi


Otok Krk očekuje oko 4 tisuće noćenja za Novu godinu, što je na razini prošle godine i brojni će hoteli organizirati ispraćaj stare i ulazak u novu godinu. U Njivicama hotel Beli kamik 29. prosica organizira ribarsku večeru uz muziku uživo i prigodan program, a u Malinskoj hotel Malin 30. prosinca organizira božićno-novogodišnji koncert, šetnju uz baklje od hotela do crkve sv. Apolinara, Frankopansku večeru uz bogat zabavni, gastro i kostimirani program, dok je novogodišnja večer organizirana uz večeru uz svijeće, bogat meni i muziku uživo. Uz brojne druge manifestacije na trgovima na otoku Krku, i Dražica hotel resort organizira Silvestrovo uz Josu Butorca & comp. U ponudi Heritage hotela Forza u Baški za doček Nove godine je i soba s pogledom na more za dvoje, svečana novogodišnja večera, čaša šampanjca trenutak prije ponoći, glazba uživo. Hotel Vinotel Gospoja u Vrbniku također organizira doček Nove godine uz gurmansku večeru i, dakako, zabavni program.


Novu godinu će u Crikvenici dočekati oko 2.000 gostiju, a najviše ih je iz Austrije, Njemačke i Italije. Na Trgu Stjepana Radića će 30. prosinca biti organiziran doček Stare godine, uz grupu Hladno pivo i ponoćni vatromet. Za Silvestrovo su otvoreni hoteli Internacional, Kaštel, Katarina, Omorika, Marina i Mediteran. U Jadranovim hotelima boravit će oko 900 gostiju.