Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 4
Sutra: 8° 8° 4
22. siječnja 2020.
Plan i tehnologija

Trgovački sud u Pazinu imenovao Antu Tusuna za člana NO Uljanika

Trgovački sud u Pazinu imenovao Antu Tusuna za člana NO Uljanika
Trgovački sud u Pazinu imenovao Antu Tusuna za člana NO Uljanika
Autor:
Objavljeno: 4. listopad 2018. u 18:33 2018-10-04T18:33:00+02:00

 Trgovački sud u Pazinu imenovao je rukovoditelja odjela plana i tehnologije Uljanik Brodogradilišta Antu Tusuna članom Nadzornog odbora Uljanika, pa to tijelo može donositi valjane odluke, priopćeno je u četvrtak iz Uljanika.
Do blokade rada Nadzornog odbora Uljanika došlo je nakon što je 19. rujna neopozivu ostavu na članstvo dao povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske (SMH) Đino Šverko, koji je bio i potpredsjednik Nadzornog odbora.

Uprava Uljanika u priopćenju podsjeća da je, nakon što je Šverko dao ostavku, u proteklih 15-ak dana na dva sastanka pozvala sindikate koji djeluju u Uljaniku i Stožer za obranu brodogradnje Uljanik da predlože svoje predstavnike u Nadzorni odbor Uljanika d.d. »radi elementarne potrebe funkcioniranja« te tvrtke.
»S obzirom na to da nije bilo konsenzusa i zajedničkog prijedloga gore spomenutih, na temelju propisane obveze Zakona o trgovačkim društvima, Trgovački sud u Pazinu je na prijedlog Uprave Društva u Nadzorni odbor 1. listopada 2018. imenovao Antu Tusuna, rukovoditelja Odjela plana i tehnologije Uljanik Brodogradilišta. Od trenutka imenovanja Nadzorni odbor može donositi valjane odluke«, navode iz Uprave Uljanika.

Inače, dioničari Uljanika bi na glavnoj skupštini, koja je sazvana za 16. listopada, trebali uz ostalo donijeti i odluku o izboru pet novih članova Nadzornog odbora te tvrtke. Nakon što je u pozivu za skupštinu objavljen prijedlog pet novih članova Nadzornog odbora, pojedini su dioničari pulskog brodogradilišta izišli s nekoliko protuprijedloga za članove toga tijela.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.