Lijepo vrijeme

Topao početak proljeća: U Rijeci i Senju srušen dosadašnji temperaturni rekord za ožujak!

P. N.

Foto Ivica Tomić

Foto Ivica Tomić

U Rijeci izmjereno okruglih 25 stupnjeva Celzijusa, dok je dosadašnji rekord za ožujak bio 24 stupnja. Još je toplije bilo u Senju, gdje je termometar pokazivao 25,9 stupnjeva, dok je dosadašnji rekord bio 25,4



Proljeće koje je ovih dana stiglo u pravom smislu riječi, donijelo je jučer i rekordne temperature ikad u Hrvatskoj izmjerene tijekom ožujka.


Zoran Vakula objavio je jutros na HRT-u kako je u Rijeci izmjereno okruglih 25 stupnjeva Celzijusa, dok je dosadašnji rekord za ožujak bio 24 stupnja. Još je toplije bilo u Senju, gdje je termometar pokazivao 25,9 stupnjeva, dok je dosadašnji rekord bio 25,4.


Danas će biti jednako toplo, iako ne više s ekstremnim vrijednostima – u Rijeci je trenutno 17 stupnjeva, a dnevni “maksimalac” trebao bi dosegnuti 23.




Toplo vrijeme nastavlja se sve do nedjelje, dok od ponedjeljka slijedi prodor nešto hladnije fronte. U ponedjeljak bi na riječkom području moglo pasti i nešto malo kiše, dok bi maksimalne temperature u prvoj polovici tjedna trebale dosezati do 17 stupnjeva.