Snimka intervjua

Todorić na YouTubeu: ‘Nisam nikada imao možda ni 20 tisuća kuna na mojim računima’

Jagoda Marić

Poštujem svaku kunu i sve što čovjek ima, ali ja nisam nikada imao možda ni 20 tiusća kuna na mojim računima. Dobio sam plaću i što sam dobio plaću - to bih dao u kuću i mi smo za život djelomično trošili dividendu, kazao je Todorić



Ivica Todorić, vlasnik Agrokora, ustvrdio je u intervjuu kojeg je objavio na svom YouTube kanalu da on od imovine ima tek četvrtinu Kulmerovih dvora i nekoliko manjih njiva koje je obrađivao do prije godinu dana. 


– Županijski sud u Zagrebu samo je rekao istinu kad je ustanovio da ja nemam na računima novac. Zapravo nikada na računima nisam imao neke značajnije pare. Poštujem svaku kunu i sve što čovjek ima, ali ja nisam nikada imao možda ni 20 tiusća kuna na mojim računima. Dobio sam plaću i što sam dobio plaću – to bih dao u kuću i mi smo za život djelomično trošili dividendu, kazao je Todorić.


Nije rekao kolika je bila ta dividenda, ali izvješća o poslovanju Agrokora u posljednjih desetak godina  pokazuju da je bila veća od 20 tisuća kuna. 




No, Todorić tvrdi da je sve što bi dobivao ulagao u razvoj tvrtke i proizvodnje u Hrvatskoj. Od imovine, pojasnio je, ima samo 25 posto Kulmerovih dvora, ali on imanje na kojem živi njegova obitelj ne naziva tako, nego kaže da je zajedno s djecom vlasnik stambenog kompleksa u kojem žive u Zagrebu.  


 Na pitanje sugovornika kojeg je sam anagažirao, tko onda širi famu o njegovom bogatstvu, odgovara da je to bilo neophodno onima koji su donijeli odluke o Agrokoru i o tome da mu se oduzme Agrokor.


– Bili su sigurni da je Ivica Todorić popalio lovu i da je lova na računu i samo su čekali da uđu u Agrokor, dovedu forenzičare, pretresu papire i nađu lovu. A, love nema, jer smo mi sve što smo dobivali reinvestirali, kazao je Todorić, dodajući da je i uzimao novac da bi ga uzimao iz svoje tvrtke.