Operativac iz sjene

Tko je uhićeni kum Blaž Curić? “Bio je uvijek spreman obaviti poslove za Brkića i HDZ”

P. N.

Photo Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Photo Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Prijateljstvo Brkića i Curića seže u vrijeme kad su bili suborci u specijalnim jedinicama Alfe. Neraskidivo prijateljstvo s bojišta poslije je rezultiralo i kumstvom



RIJEKA Blaž Curić uhićen je kao jedan od vozača ministra poljoprivrede, Tomislava Tolušića, koji slovi kao čovjek blizak zamjeniku predsjednika HDZ-a Milijanu Brkiću. O uhićenom vozaču malo je javnih podataka i fotografija. Uhićeni ga opisuju kao čovjeka iz sjene, operativca koji je uvijek bio pri ruci i HDZ-u i samom Milijanu Brkiću, pišu 24 sata.


Osumnjičen je da je dojavio Franji Vargi da je pod istražnim mjerama te da je od njega tražio da uništi sve kompromitirajuće materijale oko lažiranja SMS-ova.


Prijateljstvo Brkića i Curića seže u vrijeme kad su bili suborci u specijalnim jedinicama Alfe. Neraskidivo prijateljstvo s bojišta poslije je rezultiralo i kumstvom.




Njegova karijera je vezana uz Brkića, kojem je bio vozač u vrijeme dok je bio glavni tajnik HDZ-a. Oni koji ga poznaju kažu da je Curić uvijek vrijedio kao operativac koji je spreman obaviti poslove za Brkića, HDZ i bio je onaj kome se trebalo obratiti.


– Vrijedio je kao čovjek s dobrim vezama u Sigurnosno obavještajnoj agenciji i Ministarstvu unutarnjih poslova. On i Brkić su uvijek bili kao prst i nokat. Bio mu je na raspolaganju, a mnogima je bilo čudno kada je postao Tolušićev vozač.


Bilo je zbog toga spekulacija da Brkić manje vjeruje Tolušiću, pa šalje svog čovjeka da ga kontrolira, ispričao je sugovornik za 24 sata.