Slaže križaljku

Tko će se sve naći među Milanovićevim savjetnicima? Lista se popunjava, ovo su kandidati

Portal Novilist.hr

Foto Pixsell

Foto Pixsell

Novim savjetnicima izabranog predsjednika trebali bi postati Julije Domac, za klimu i energetiku, te Jadranka Žarković Pečenković, za obrazovanje



Izabrani predsjednik Zoran Milanović popunjava listu savjetnika koji će mu pomagati na Pantovčaku. Među potencijalne savjetnike sad se svrstava i Julije Domac, čelnik regionalne energetske agencije. On bi trebao biti kandidat za savjetnika za klimu i energetiku.


Dnevnik.hr doznaje i da se Jadranka Žarković Pečenković, bivša ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje razmatra za savjetnicu za obrazovanje. Predsjednica na odlasku Kolinda Grabar-Kitarović nije imala savjetnike u ova dva područja.


Milanovićev savjetnik za branitelje trebao bi postati umirovljeni general Marijan Mareković, bivši ratni zapovjednik Tigrova. Kako je već poznato, savjetnikom za nacionalnu sigurnost i obranu Milanović želi imenovati negdašnjeg ravnatelja SOA-e Dragana Lozančića, kojeg je svojevremno smijenila Kolinda Grabar-Kitarović.


Milanovićev tim još uvijek razmatra imena savjetnika za vanjsku politiku i kulturu. Za razliku od svoje prethodnice, Zoran Milanović ne namjerava imati savjetnika za društvene djelatnosti.