Vremenska prognoza

Temperature jutros ponegdje blizu ništice. Doznajte kakvo nas vrijeme čeka idući tjedan

P. N.

Foto Boris Scitar / PIXSELL

Foto Boris Scitar / PIXSELL



U dijelovima Hrvatske jutros se temperatura jako spustila, ponegdje je došla blizu ništice – u Gospiću 7 sati izmjereno svega 1,6 stupnjeva, Otočcu 1,8, a u Lipiku 2,2.


Danas će u većini Hrvatske biti sunčano, ali ne i vedro kao u subotu. Štoviše, uz sve više oblaka malo kiše već prijepodne može pasti na otvorenome moru sjevernog dijela Jadrana, a prema kraju dana kiša će biti sve češća i uz obalu, pa i ponegdje na kopnu, uglavnom u Gorskome kotaru. Pritom će tlak padati, a jugozapadnjak i jugo jačati. U noći i tijekom ponedjeljka, ponegdje sve do utorka ujutro, bit će još kišovitije, u mnogim krajevima i uz obilnije pljuskove i grmljavinu, osobito na Jadranu, gdje će nevolje stvarati i često jako, gdjegod i olujno jugo, a od ponedjeljka navečer najprije na sjevernom Jadranu kasnije i prema jugu – nagla promjena vjetra na sjeverozapadni smjer, mjestimice kratkotrajno i jugozapadni, uz obalu većinom i buru. 


U utorak slijedi prolazno razvedravanje, barem djelomično, ali sredinom tjedna i novo naoblačenje, većinom i kiša, pa opet razvedravanje… Stoga će u sljedećem tjednu biti promjenljivo, povremeno s kišom, te osjetno toplije nego prošlih dana, posebice u kopnenom području, gdje će mjestimičnog mraza u ovome mjesecu vrlo vjerojatno biti još samo u ovu nedjelju, najavljuje Zoran Vakula za HRT.




U ponedjeljak u unutrašnjosti većinom oblačno, s kišom i grmljavinom. U utorak razvedravanje, ali na istoku još ponegdje kiša. U srijedu djelomice sunčano i uglavnom suho, a u četvrtak novo naoblačenje s kišom. Na Jadranu u ponedjeljak promjenljivo, mjestimice s pljuskovima s grmljavinom, koji ponegdje mogu biti i izraženiji. U utorak razvedravanje, u Dalmaciji još ponegdje s kišom i pljuskovima. U srijedu barem djelomice sunčano, a u četvrtak promjenljivo, ponovno s kišom. Puhat će umjereno do jako jugo, a zatim jugozapadnjak i sjeverozapadnjak, u utorak na sjevernom dijelu prolazno bura.”, prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.