Casa Pound želi u Rijeku

Talijanski neofašisti najavili koncert u Rijeci: Riječani im prijete da nisu dobrodošli

P. N.

foto: REUTERS

foto: REUTERS

Brojni komentari iz Rijeke ostavljeni su na stranicama gdje je koncert najavljen. Poruke uglavnom nisu povoljne po talijanske neofašiste.



Neofašistička politička stranka iz Italije Casa Pond najavila je da će održati koncert povodom stogodišnjice I. Svjetskog rata, a taj koncert trebao bi biti održan u – Rijeci. Koncert je najavljen na facebook stranicama tršćanske podružnice neofašističke stranke, a kao datum održavanja naveden je 3. studeni.


Neofašisti ne navode gdje bi koncert trebao biti održan, ali obećavaju da će dodatne informacije biti poznate uskoro.


Ova najava odmah je izazvala reakciju antifašistički raspoloženih pojedinaca i grupa iz Rijeke pa je tako na facebook stranicama Antifa Rijeke i Kvarnera objavljen i ovaj apel:




“Ne dopustimo talijanskim fašistima da nam se šepure po Rijeci! Molimo dobre ljude iz Rijeke da nam pomognu locirati domaćina događaja, koji će ugostiti fašiste iz Italije.”


Brojni komentari iz Rijeke ostavljeni su na stranicama gdje je koncert najavljen. Poruke uglavnom nisu povoljne po talijanske neofašiste.


– Već imamo dovoljno domaćih fašista i ne trebate nam vi, jedna je od poruka kojom su talijanski neofašisti upozoreni da u Rijeci ne mogu očekivati dobrodošlicu.


Drugi komentar pak kaže: “Ne volim antife, ali bome i vas bih stjerao miševi. Samo dođite!”


Kako stvari stoje, Casa Pound u Rijeci će teško naći nekog tko će im poželjeti dobrodošlicu, što je, imamo li u vidu burnu riječku povijest, posve očekivano.


Evo plakata kojim Casa Pound poziva na koncert u Rijeci.