Reterirao

TROMBLON ODUSTAO OD “REGATE” ‘Ogorčen sam na udruge koje se poltronski odnose prema Vladi’

Hina

Dobio sam neformalnim kanalima informacije koje su me primorale na takav potez, rekao je i dodao kako i dalje ne podržava poteze vlasti u graničnom sporu sa Slovenijom u Savudrijskoj vali



Vukovarski branitelj i umirovljeni pukovnik Hrvatske vojske Petar Janjić Tromblon izjavio je Hini u utorak da odustaje od akcije »Regata za razum – Piranski zaljev – Savudrijska vala« koju je najavio za 3. veljače, i to zbog raznih opstrukcija kao te nedostatka potpore čelnika braniteljskih udruga.


Dobio sam neformalnim kanalima informacije koje su me primorale na takav potez, rekao je i dodao kako i dalje ne podržava poteze vlasti u graničnom sporu sa Slovenijom u Savudrijskoj vali.


Također, ogorčen je na čelnike braniteljskih udruga koje se, kako tvrdi, »poltronski ponašaju prema Vladi i odvojile su se od interesa svog članstva«. Zbog svega ovoga ne želim ugroziti ljude koji su me podržali, dodao je.




Petar Janjić Tromblon prošli tjedan je poslao pismo premijeru Andreju Plenkoviću u kojem je navodio kako zbog graničnog spora sa Slovenijom u Savudrijskoj vali u kojem mu »daje 72 sata da riješi problem sa Slovenijom«, te da će u suprotnom »organizirati 100 ribarskih brodova i brodica ratnih veterana koji će zaštititi hrvatsku morsku državnu granicu sa Slovenijom od nezakonitog upada tuđe policije u hrvatske teritorijalne vode«.


Nakon toga u ponedjeljak je, nakon što je istekao rok koji je dao Vladi, najavio da će organizirati akciju »Regata za razum – Piranski zaljev – Savudrijska vala» 3. veljače s početkom ukrcaja u 10 sati u Umagu.


Od njegovih istupa već se ogradio predsjednik Zbora udruga veterana hrvatskih gardijski postrojbi Miljenko Kolobarić, a jučer je njegovu inicijativu predsjednik HVIDR-e Josip Đakić ocijenio potpuno neprihvatljivom te dodao da hrvatski ratni vojni invalidi iz te udruge neće sudjelovati u takvim i sličnim inicijativama.