Potres

TRESLO SE ŠIRE PODRUČJE RIJEKE Jeste li osjetili potres? Jakost – 3.4 po Richteru. Epicentar mu je u Sloveniji

P. N.

foto: arhiva NL

foto: arhiva NL

Magnituda potresa iznosila je 3.4 prema Richteru, a intenzitet u epicentru IV-V (četiri do pet) stupnjeva Mercalli-Cancani-Siebergove (MCS) ljestvice, izvijestila je Seizmološka služba.



U 17 sati i 23 minuta na širem području Opatije i Rijeke osjetio se lagani potres, kojeg je, dakako, zabilježila i Seizmološka služba RH.


– Seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su umjereno jak potres s epicentrom 38 kilometara sjeverno od Opatije, u susjednoj Sloveniji, sjeveroistočno od Ilirske Bistrice. Magnituda potresa iznosila je 3.4 prema Richteru, a intenzitet u epicentru IV-V (četiri do pet) stupnjeva Mercalli-Cancani-Siebergove (MCS) ljestvice, izvijestila je Seizmološka služba.


Dva sata ranije, seizmolozi su izvijestili o potresu kod Imotskog, umjereno jakom, s epicentrom pet kilometara sjeveroistočno od grada.




– Magnituda potresa iznosila je 3.1 prema Richteru, a intenzitet u epicentru IV-V (četiri do pet) stupnjeva Mercalli-Cancani-Siebergove (MCS) ljestvice. Prema dosadašnjim informacijama, potres se osjetio na širem području Imotskog i okolici, izvijestili su seizmolozi.