Nova bura u SDP-u

TRAŽI SE HITNO RASPISIVANJE IZBORA Kolarić: Izbori za SDP Zagreba moraju biti do kraja travnja

Tihana Tomičić

Kolarić upozorava i na klanovske sukobe i nestransparentnost rada te apatiju članstva, a jasan pokazatelj stanja u zagrebačkoj organizaciji je činjenica da se u godinu dana prepolovio broj članova koji izlaze na unutarstranačke izbore.



RIJEKA – Kandidatkinja za predsjednicu SDP-a Zagreba Aleksandra Kolarić obratila se pismom Predsjedništvu stranke sa zahtjevom da se pod hitno održe izbori za SDP Zagreba jer su već istekli svi rokovi, kao i mandat aktualnom vodstvu, a zagrebački SDP je mjesecima bez političkih odluka i praktički bez vodstva, s obzirom da je Davor Bernardić danas nacionalni predsjednik stranke.


Ona upozorava i na klanovske sukobe i nestransparentnost rada te apatiju članstva, a jasan pokazatelj stanja u zagrebačkoj organizaciji je činjenica da se u godinu dana prepolovio broj članova koji izlaze na unutarstranačke izbore, s 3.000 u prosincu 2016. (predsjednički izbori) na 1.600 u prosincu 2017. godine (izbori za mjesne organizacije), kako se navodi u pismu koje je poslano na dvadesetak adresa.


Aleksandra Kolarić Predsjedništvu predlaže da na sljedećoj sjednici Predsjedištva, koja je već sutra, otvori raspravu o stanju u zagrebačkoj organizaciji stranke i da odmah odrede datum izbora za tijela GO SDP-a Grada Zagreba, donesu Izborna pravila na temelju važećeg Statuta, da se izbori za predsjednika i organe GO SDP-a Grada Zagreba održe najkasnije do 30. travnja 2018., te da se svim članovima i kandidatima za vodstvo GO SDP-a Grada Zagreba odmah omogući slobodna, otvorena i dvosmjerna komunikacija, dakle razgovori, radionice, skupovi ili bilo koji drugi oblik komunikacije.




– Izbor novog vodstva zagrebačkog SDP-a u interesu je nacionalnog vodstva i cijele stranke,ističe se u pismu.