Inicijativa u Čakovcu

TRAŽE ZONU BEZ OKUPLJANJA ‘Pametno’ predlaže da se potjeraju ‘molitelji’ ispred bolnica

P. N.

foto: facebook.com/40-dana-za-život-Čakovec

foto: facebook.com/40-dana-za-život-Čakovec

- Slažem se da ženama koje ulaze u zdravstvenu ustanovu nema nitko pravo suditi. Molitelji nisu tu kako bi nekog osuđivali, već kako bi pomogli koliko je to u okviru njihovih mogućnosti, rekla je Bratinšćak, voditeljica inicijative "40 dana za život" iz Čakovca .



Gradskom vijeću Čakovca stranka pametno uputila je zahtjev za uspostavljanje zone bez okupljanja i prosvjeda, koja bi se nalazila ispred bolnica i zdravstvenih ustanova. Prijedlog Zaključka o zaštićenoj zoni bez okupljanja spomenuta stranka dala je kako bi se takozvani “molitelji” iz inicijative “40 dana za život” udaljili od čakovačke bolnice i drugih tamošnjih zdravstvenih ustanova.


Predvodnica “molitelja” Sanja Bratinšćak ovaj zahtjev komentirala je objašnjavajući da je inicijativa “molitelja” miroljubiva, da njezini aktivisti samo mole boga ispred bolnica i nikome se ne obraćaju.


– Slažem se da ženama koje ulaze u zdravstvenu ustanovu nema nitko pravo suditi. Molitelji nisu tu kako bi nekog osuđivali, već kako bi pomogli koliko je to u okviru njihovih mogućnosti, rekla je Bratinšćak, voditeljica inicijative “40 dana za život” iz Čakovca .




Također, ona tvrdi da ova inicijativa ženama pomaže financijski i na druge načine.