Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 2n
Sutra: 8° 8° 2n
29. siječnja 2020.
Kontrola znaka pristupačnosti

TKO PARKIRA NA MJESTA REZERVIRANA ZA INVALIDE? Policija češlja parkiralište trgovačkih centara u Istri; kad će u Rijeci?

NL arhiva
NL arhiva
Autor: ,
Objavljeno: 30. svibanj 2019. u 11:18 2019-05-30T11:18:00+02:00

Za taj prekršaj propisana je novčana kazna u iznosu od 700 kuna, a ista kazna propisana je i za osobe s invaliditetom koje ustupe svoj znak pristupačnosti drugim osobama

U cilju zaštite osoba s invaliditetom i povećanja njihove sigurnosti u prometu, pulska policija danas će u Puli, Fažani i Medulinu od 10 do 14 sati kontrolirati upotrebu znaka pristupačnosti te provjeravati tko parkira na mjestima koja su rezervirana za parkiranje osoba s invaliditetom.

Akcija će se odvijati na parkiralištima trgovačkih centara i pulske bolnice, te na parkiralištu trgovačkih centara u Fažani i Medulinu. Osim policijskih službenika, u akciji će sudjelovati i predstavnicima Društva osoba s tjelesnim invaliditetom u Puli te djelatnici Pula parkinga koji će takozvanim paukom uklanjati nepropisno parkirana vozila.

Za taj prekršaj propisana je novčana kazna u iznosu od 700 kuna, a ista kazna propisana je i za osobe s invaliditetom koje ustupe svoj znak pristupačnosti drugim osobama.

Ovakva je policijska akcija prijeko potrebna i u Rijeci, gdje naime  ogorčeni građani gotovo svakodnevno na Facebooku objavljuju fotografije automobila čiji vlasnici nisu osobe s invaliditetom a parkiraju na mjesta rezervirana za invalide. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.