Trodnevni posjet

Švedski kraljevski par sljedeći tjedan u Hrvatskoj

Hina

Tijekom trodnevnog državnog posjeta, švedski kraljevski par razgovarat će s najvišim državnim dužnosnicima, obići tvrtke Ericsson Nikola Tesla i DOK-ING d.o.o. te nazočiti otvorenju izložbe švedskog kipara Carla Millesa u Ateljeu Meštrović



ZAGREB – Švedski kralj Carl XVI Gustaf i kraljica Silvia boravit će, na poziv hrvatskog predsjednika, u prvom državnom posjetu Republici Hrvatskoj od 16. do 18. travnja, priopćeno je u petak iz Ureda predsjednika.


Tijekom trodnevnog državnog posjeta, švedski kraljevski par razgovarat će s najvišim državnim dužnosnicima, obići tvrtke Ericsson Nikola Tesla i DOK-ING d.o.o. te nazočiti otvorenju izložbe švedskog kipara Carla Millesa u Ateljeu Meštrović.


U službenom izaslanstvu Kraljevine Švedske bit će ministar vanjskih poslova Carl Bildt i ministrica okoliša Lena Ek.




Drugog dana državnog posjeta, švedska kraljica Silvia i Tatjana Josipović, u sklopu damskog programa, posjetit će Centar za rehabilitaciju Silver u Zagrebu u kojem se obučavaju psi pomagači za osobe s invaliditetom i za djecu s teškoćama u razvoju.


Trećeg dana državnog posjeta švedski kraljevski par posjetit će Zadar gdje će razgledati staru gradsku jezgru, obići Morske orgulje i Pozdrav suncu te Muzej antičkog stakla.


Posjet Republici Hrvatskoj, švedski kraljevski par završit će obilaskom ekološke vinarije Škaulj u Nadinu.