Drugooptuženi nije mogao svjedočiti

Suđenje u slučaju Mali maestro odgođeno zbog bolesti Svjetlana Stanića

P. N.

Moram reagirati, imam brojne obaveze, disciplinirano sam čekao od devet sati. Poštujem kućni red, na porti sam predao poziv i osobnu iskaznicu te su me uputili pred jedan prostor, čekao sam 20 minuta i od novinara saznao da je rasprava odgođena, kazao je Čobanković u sudnici u kojoj je suđenje počelo u zakazano vrijeme



ZAGREB – Ponovljeno suđenje u slučaju »mali maestro« na kojem je danas na zagrebačkom Županijskom sudu trebao svjedočiti potpredsjednik vlade i ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Petar Čobanković odgođeno je zbog bolesti drugooptuženog Svjetlana Stanića.


Obrane Stanića i potpredsjednika Hrvatskoga fonda za privatizaciju (HFP) Ivana Gotovca složila se da se izvanraspravno ispita svjedoka Nenada Madžarića, bivšeg šefa kabineta bivšeg potpredsjednika vlade Damira Polančeca, ali ne i Čobankovića koji bi trebao svjedočiti 8. srpnja.


Čobanković je u sudnici izrazio nezadovoljstvo jer su ga pravosudni policajci prethodno uputili u pogrešnu dvoranu, gdje je početak rasprave zajedno s novinarima čekao 20-ak minuta.




»Moram reagirati, imam brojne obaveze, disciplinirano sam čekao od devet sati. Poštujem kućni red, na porti sam predao poziv i osobnu iskaznicu te su me uputili pred jedan prostor, čekao sam 20 minuta i od novinara saznao da je rasprava odgođena«, kazao je Čobanković u sudnici u kojoj je suđenje počelo u zakazano vrijeme.


Sutkinja Gordana Mihela Grahovac ispričala se Čobankoviću u ime pravosudne policije, što je čekao ispred pogrešne dvorane. No, napomenula je da je Čobankoviću na pozivu bila naznačena točna sudnica.


Bivšeg potpredsjednika HFP-a Ivana Gotovca tereti se za zlouporabu položaja i ovlasti te primanje mita od poduzetnika Svjetlana Stanića kojemu je navodno zauzvrat davao informacije i upute kako da mimo tržišnih uvjeta povoljno stekne dionice Dalmacijavina i splitskoga hotela »Bellevue« u vlasništvu HFP-a.


Čobankovića je Gotovčeva obrana pozvala za svjedoka jer je u to vrijeme bio član Upravnog odbora HFP-a.


Suđenje se ponavlja jer je Vrhovni sud ukinuo prvostupanjsku oslobađajuću presudu.