Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 1
Sutra: 10° 10° 1
21. siječnja 2020.
Policijski izvor

Stvari su sve neugodnije po Turudića. Snimka otkriva: 'Između presretača i njegovog auta je bilo 50 m razmaka'

Foto Sandra Simunović / PIXSELL
Foto Sandra Simunović / PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 27. rujan 2019. u 6:52 2019-09-27T06:52:29+02:00

 Cijelo postupanje zapravo traje 30-ak sekundi. Presretač je na Turudića naletio u jednom blagom zavoju, a na snimci se potom jasno vidi kako je između Turudićeva i policijskog vozila konstantno osam ili devet isprekidanih bijelih crta

Ivan Turudić ne govori istinu i ne znam što mu sve to treba. Samo se još dublje zakapa. Mogao je odmah na mjestu platiti 500 kuna kazne i ničega ovoga ne bi bilo, rekao je za Večernji list policijski izvor koji je osobno pregledao svaki detalj snimke načinjene radarskim uređajem Traffivision postavljenim policijski presretač. On je, podsjetimo u okolici Bjelovara snimio poznatog hrvatskog suca kako na mjestu gdje je ograničenje 80 km /h vozi brzinom od 132,5 km/h.

Predsjednik Županijskog suda svalio je krivnju na policajce, rekavši da su mu se "nabili" nekoliko metara od stražnjeg dijela vozila i natjerali ga da brže vozi.

- Cijelo postupanje zapravo traje 30-ak sekundi. Presretač je na Turudića naletio u jednom blagom zavoju, a na snimci se potom jasno vidi kako je između Turudićeva i policijskog vozila konstantno osam ili devet isprekidanih bijelih crta po sredini prometnice. Znači, razmak između presretača i Turudića bio je barem 50-ak metara – otkrio je policijski izvor.

Navodi i kako Turudić doista nije odmah reagirao kad su ga kobre u Audiju prestigle i pokušale zaustaviti kod bjelovarske Barutane svjetlosnom oznakom na presretaču “Policija – slijedite nas”.

– Turudić nije odmah reagirao, već je nastavio vožnju. Tek se poslije, kod skretanja za mjesto Dijebala kod Predavca odlučio zaustaviti – rekao je za Večernji list policijski izvor. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.