Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
14. listopada 2019.
Prve doznake

Stigli Abbot Libre uređaji za bezbolno mjerenje šećera u krvi

HZZO je počeo ispisivati prve doznake, a isporuka u ljekarne je krenula
HZZO je počeo ispisivati prve doznake, a isporuka u ljekarne je krenula
Autor:
Objavljeno: 16. kolovoz 2018. u 16:02 2018-08-16T16:02:00+02:00

HZZO je počeo ispisivati prve doznake, a isporuka u ljekarne je krenula, tako da će nakon dvomjesečnog čekanja pacijenti s dijabetesom koji imaju indikaciju za ovaj uređaj do njega konačno i doći

ZAGREB Abottovi aparati za bezbolno i kontinuirano mjerenje glukoze u krvi napokon su dostupni hrvaskim pacijentima, nakon što je došlo do zastoja u isporuci ovih novoodobrenih uređaja na hrvatsko tržište.

HZZO je počeo ispisivati prve doznake, a isporuka u ljekarne je krenula, tako da će nakon dvomjesečnog čekanja pacijenti s dijabetesom koji imaju indikaciju za ovaj uređaj do njega konačno i doći.

HZZO je, podsjetimo, početkom lipnja donio odluku o financiranju ovih uređaja preko HZZO-ove liste pomagala.

Pravo na uređaje dobili su pacijenti na intenzivnoj terapiji inzulinom, s tim da je djeci do osam godina odobrena upotreba Medtronic Minimed senzora, a pravo na Abbott Libre senzore dobila su djeca u dobi od četiri do osam godina, slijepe osobe, trudnice te odrasli bolesnici na intenziviranoj terapiji inzulinom s dokazanom hipoglikemijom u hospitalnim uvjetima.

Iako su službeno dobili pravo na pomagalo, pacijenti su dosad bili uskraćeni za Abbottove uređaje, jer tvrtka nije pravodobno opsrkbila njima hrvatsko tržište.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.