Popio biske, rakije...

Srušio spomenik Radi Končaru: “Ne volim narodne heroje, partizane, komuniste i Srbe”

P. N.

Photo Ivo Cagalj/PIXSELL

Photo Ivo Cagalj/PIXSELL

Nemam ništa protiv njega osobno. Ali ne volim komuniste. Ne volim partizane, komuniste, Srbe....Ne volim narodne heroje. To ne volim. Nisam nikad volio, rekao je



SPLIT Ante Ljubičić (65) koji je u Splitu, na Bačvicama, srušio spomenik Radi Končaru, da bi mu bista pala na nogu i slomila potkoljenicu, objasnio je kako je došlo do tog incidenta. Trenutno se oporavlja od operacije u splitskoj bolnici i kaže – osjeća se odlično.


– Bila je rana jutarnja ura, ja sam bio… Popio sam. I malo se naslonio. I počeo se malo ljuljati. I ja sam ljulja i zaljulja… Kip je pao i pao je meni na nogu. Noga je slomljena. Malo smo se hrvali i tako, objasnio je za 24 sata.


Upitali su ga ima li nešto protiv Rade Končara, narodnog heroja koji je pružio otpor talijanskoj i njemačkoj okupaciji u Drugom svjetskom ratu?




– Pa ja ga ne znam, bogati. Ne poznajem čovjeka, možda je bio odličan. Nemam ništa protiv njega osobno. Ali ne volim komuniste. Ne volim partizane, komuniste, Srbe…. Ne volim narodne heroje. To ne volim. Nisam nikad volio, rekao je Ante Ljubičić.


Dodaje da je u Domovinskom ratu proveo četiri godine.


– Imam medalju Oluje, odlikovan sam. Bio sam dolje od juga, od Dubravke u Konavlima, do Konavoskih dvora, Zvekovice, Cavtata, tamo Popovo polje, Velja međa, Grahovište, pa sve amo gore Dinara, Zadar, Sabunike, Bokanjac… A i na razmjeni četnika sam sudjelovao…, priča Ante.


Nije, kaže, nikad pretpostavljao da će mu se ovako nešto dogoditi.


– Šeta sam, popio rakije, biske, svega… A i liječim se. Imam bipolarni i PTSP. Ja nekad znam vidit svašta. Često odem na hodočašće u Vukovaru, znam vidit svašta, ispričao je za 24 sata.