Pogledajte video

Srednjoškolci skinuli zastavu “Hoda za život” u centru Zagreba: ‘Umotat ću se gola u nju i trčat okolo’

P. N.

foto: screenshot

foto: screenshot

Video je objavljen na Facebook stranici udruge U ime obitelji



Dva mladića i djevojka srednjoškolskog uzrasta snimljeni su danas u centru Zagreba, kod zgrade Hrvatskog narodnog kazališta, kako skidaju zastavu inicijative “Hoda za život”.


Jedan od mladića karakterističnog je izgleda za subkulturni pokret kojem pripadaju punkeri. 


Snimili su ih građani, koji su ih prekorili zbog onoga što čine. 




Na snimci čujemo djevojku kako govori: Umotat ću se gola u nju i trčat okolo.


Video je objavljen na Facebook stranici udruge U ime obitelji, gdje se navodi da su srednjoškolci zbog ovog čina mladenačkog bunta prijavljeni policiji.


POGLEDAJTE VIDEO



*U prvoj verziji ovog teksta objavili smo da zastava pripada inicijativi “U ime obitelji”. Iz inicijative “Hod za život, obitelj i Hrvatsku” stigao je ispravak u kojem oni tvrde da se radi o njihovoj zastavi.


Novi List je 21. svibnja 2019. u 12:56 objavila vijest pod naslovom “ VIDEO Srednjoškolci skinuli zastavu “U ime obitelji” u centru Zagreba: ‘Umotat ću se gola u nju i trčat okolo””, na poveznici: http://novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/Srednjoskolci-skinuli-zastavu-U-ime-obitelji-u-centru-Zagreba-Umotat-cu-se-gola-u-nju-i-trcat-okolo?meta_refresh=true autora P.N., u kojem u naslovu donosi neistinitu vijest da su izvjesene zastave U ime obitelji inicijative ”U ime obitelji”, što je neistina – na snimci je riječ o zastavi Hoda za život, obitelj i Hrvatsku inicijative Hod za život, obitelj i Hrvatsku.


Prenosimo navedenu netočnu informaciju kako je objavljena u naslovu i tekstu članka: ‘‘Srednjoškolci skinuli zastavu “U ime obitelji” u centru Zagreba: ‘Umotat ću se gola u nju i trčat okolo’“


„Dva mladića i djevojka srednjoškolskog uzrasta snimljeni su danas u centru Zagreba, kod zgrade Hrvatskog narodnog kazališta, kako skidaju zastavu inicijative “U ime obitelji”, izvještene uoči takozvanog “Hoda za život”.’’   


 Molimo Vas da sukladno čl. 40.-55. Zakona o medijima (NN br. 59/2004, 84/2011, 81/2013) u cijelosti ispravite i objavite točnu informaciju – da su zastave koje spominjete u navedenom članku, zastave Hoda za život, obitelj i Hrvatsku inicijative Hoda za život, obitelj i Hrvatsku”, navodi se u ispravku kojeg potpisuje Kristina Bekić.