Čeka povratak na posao

Srećko Sladoljev dobio spor protiv Imunološkog zavoda

Hina

Zavod je Sladoljeva tužio za odavanje službene tajne kada je u javnost izašao s podatkom da je Imunološki zavod naručio neregistrirano cjepivo protiv gripe u vrijednosti od 330 milijuna kuna



ZAGREB – Suspendirani voditelj Odsjeka za interferon Imunološkog zavoda Srećko Sladoljev dobio je sudski spor protiv Zavoda koji ga je tužio za odavanje službene tajne kada je u javnost izašao s podatkom da je Imunološki zavod naručio neregistrirano cjepivo protiv gripe u vrijednosti od 330 milijuna kuna.


Osim što ga prema prvostupanjskoj presudi mora vratiti na posao, Imunološki zavod treba mu isplatiti i zaostatke u plaći, s obzirom da je od suspenzije početkom listopada 2009. primao samo polovicu redovne plaće.


 Kako je odluka nepravomoćna Sladoljev se još nije vratio na posao u Zavodu, iako u obrazloženju Građanskog općinskog suda napisanog na 13 stranica stoji da je odluka Imunološkog zavoda o njegovoj suspenziji bila nezakonita.




Sladoljev  presudu nije želio komentirati, no ističe da je zbog načina na koji je suđenje provedeno ponosan na hrvatsko pravosuđe.


Osim što je upozoravao na nejasan proces naručivanja i nabavu cjepiva, Sladoljev je tvrdio i da je u javnosti nerealno prikazuje opasnosti od virusa tzv. svinjske gripe.


Tvrdio je i da odgovornost za učinke i nuspojave cjepiva neće snositi proizvođač, nego Imunološki zavod, čiji je bio zaposlenik i član Nadzornog odbora. No, Uprava ga je zbog toga suspendirala s posla i protiv njega pokrenula sudski spor.