Mostov "kvisko"

Sporan izbor zamjenika ministra turizma: Pauletić prije osam godina pisao kako ga smetaju turisti iz Srbije

Jagoda Marić

Foto J. Mišković / Cropix

Foto J. Mišković / Cropix

Novi  zamjenik ministra turizma  postao je putopisac i najmlađi pobjednik Kviskoteke Robert Pauletić koji je prije osam godina  u Slobodnoj Dalmaciji napisao tekst o sve većem broju gostiju iz Srbije te kako ga je to nagnalo da napusti hotel na Pagu



ZAGREB  Nakon jednomjesečnih pregovora unutar koalicije, Vlada je jučer uspjela imenovati čak 12 zamjenika ministra i s ranije imenovanom Anom Lederer sada 13, od 19 ministara ima prve suradnike. No, čini se da duga potraga ne znači i siguran pogodak u izvoru, jer je  zamjenik ministra turizma postao čovjek koji napušta hotel ako u njemu ima gostiju i to ne bilo kojih, nego onih iz susjedne Srbije.


Naime, novi  zamjenik ministra turizma  postao je putopisac i najmlađi pobjednik Kviskoteke Robert Pauletić koji je prije osam godina  u Slobodnoj Dalmaciji napisao tekst o sve većem broju gostiju iz Srbije te kako ga je to nagnalo da napusti hotel na Pagu.


– Smista san otiša do vlasnika hotela, inače purgera (!), i reka da napuštan hotel već sutra ujutro, umisto u sridu kako san planira. Reka je samo: ‘Okej, nemojte kaj zamerit!’, iako smo znali i on i ja o čemu se radi. Ali jebiga, kume, kune su kune, makar bile i srpske. Srbi su nan se, eto, zbilja vratili, u velikom broju. Istra, Kvarner, otoci, Dubrovnik, dolaze bez kompleksa i straja. Ka i ovi burazer s Paga, neka mu je srećno letovanje!«, napisao je prije osam godina Pauletić.




Prethodno se u tekstu konstatira da su »Srbi okupirali najbolja tri stola uz ogradu« da su  »ustvari, formirali  jedan veliki SAO Stol, cili prvi red, tri familje s dicon«.


Prema podacima Hrvatske turističke zajednice, lani je  u Hrvatskoj zabilježeno gotovo 117 tisuća turista iz Srbije i oni su ostvarili oko 700 tisuća noćenja, što je  50 posto više gostiju i dvostruko više noćenja nego te 2008. godine pa bi bilo zanimljivo vidjeti što o tome danas misli novi zamjenik turizma iz kvote Mosta.


No, imao je Pauletić problema i s kajkavcima, jer mu je smetala sinkronizacija u crtanim filmovima, pa je pozivao na njihov bojkot.


– Ne vodite djecu na Štrumpfove! Zaustavimo teror bezobraznih sinkronizacija na zagrebački sleng. Spasimo dalmatinsku, slavonsku, istarsku, ličku djecu od svakodnevne nasilne kajkavizacije, poručiovao je svojedobno Pauletić. 


Na zatvorenom dijelu sjednice Vlada  je još imenovala Miru Škrgatića zamjenikom ministra pomorstva, prometa i infrastrukture, Antu Babića zamjenikom ministrice socijalne politike i mladih, Tomislava Ivića zamjenikom ministra obrane, Lea Preleca zamjenikom ministra gospodarstva, a Marija Turaliju zamjenikom ministra poduzetništva i obrta. Novi zamjenik ministra zdravlja je Ivan Bekavac, a zamjenica ministra pravosuđa Barica Novosel, koja je bila pomoćnica Ani Lovrin ali se još 2008. godine vratila u Državno odvjetništvo.