Goran Kotur

Splitski SDP u drugom krugu izabrao novog predsjednika

Hina

Ilustracija NL

Ilustracija NL



Novi predsjednik splitskog SDP je Goran Kotur, koji je u drugom izbornom krugu u subotu osvojio 237 glasova pobijedivši protukandidata Ivana Čizmića koji je dobio potporu 153 člana gradskog SDP-a, izvijestilo je večeras Izborno povjerenstvo splitske organizacije SDP-a.


Drugi izborni krug je upriličen u subotu pošto u prvom izbornom krugu tjedan dana ranije nitko od kandidata nije dobio potrebnu potporu natpolovične većine glasača.


Ova izborna konvencija splitskog SDP održana je pet mjeseci nakon što je krajem lipnja Predsjedništvo SDP-a donijelo odluku o raspuštanju dodanašnjeg vodstva splitskog SDP-a zbog loših rezultata na lokalnim izborima u svibnju.




Novoizabrani predsjednik splitskog SDP Kotur u prvoj je izjavi nakon objavljivanja izbornih rezultata najavio novi početak u radu splitskog SDP-a te prevladavanje nesuglasja u toj stranačkoj organizaciji.


»Želimo SDP vratiti u vrh splitske političke scene, a naš poraz na lokalnim izborima u svibnju bio je izuzetak a ne pravilo,« ustvrdio je Kotur.


Po njegovim riječima u budućem djelovanju splitskog SDP posebice će biti važno da ta stranačka organizacija ima stav o svim bitnim pitanjima te će biti prisutnija među građanima.


Na subotnjim izborima za vodstvo splitskog SDP– izašlo je 405 članova gradskog SDP-a. Za dopredsjednike splitskog SDP-a izabrani su Damir Barbir i Ante Martinis.