Dva dana hladnoće

Snijeg zabijelio i Rijeku, Matulji i Viškovo u “alpskom izdanju”

P. N.

Foto D. BAUK

Foto D. BAUK



Umjereno do pretežno oblačno, na sjevernom Jadranu s kišom, a u gorskoj i sjeverozapadnoj unutrašnjosti snijegom i susnježicom; najviša dnevna temperatura od -1 do 4, u istočnoj Hrvatskoj mjestimice i do 7, a na Jadranu uglavnom između 7 i 12 Celzijevih stupnjeva.  


Oborine će do kraja dana biti i u ostatku zemlje, samo se na krajnjem istoku može zadržati suho. Prema večeri snijeg nošen jakim vjetrom moguć je mjestimice i na sjevernom Jadranu. Na kopnu stvaranje novog snježnog pokrivača, posebice u gorju. Na sjevernom Jadranu puhat će umjerena, poslijepodne i jaka bura, u Dalmaciji jugo, dok na kopnu vjetar uglavnom slab, navodi se u prognozi Državnog hidrometeorološkg zavoda za Hrvatsku za danas, 12. veljače.


Snijega će danas i sutra, prema prognozi DHMZ-a, moglo biti i u Rijeci. U samom gradu počeo je padati jutros. Prilično je gust i zadržava se na tlu.




Za područje Rijeke na snazi je narančasti meteoalarm, s upozorenjem na olujne udare bure, koja bi mogla dosegnuti i brzinu do 130 kilometara na sat.


Od srijede do petka u Rijeci bi trebalo biti sunčano i suho, dok će temperatura ići do maksimalnih 11 stupnjeva Celzijusa u petak.



Snijeg će danas i sutra padati u Gorskom kotaru i središnjoj Hrvatskoj, gdje će biti i prilično hladno. DHMZ predviđa da će se temperature noću spuštati i do 12 stupnjeva ispod ništice.


Iz HAK-a upozoravaju da su kolnici mjestimice vlažni i skliski, u Slavoniji ponegdje ima magle. Smanjena je vidljivost i na autocestama: A3 Bregana-Lipovac između Slavonskog Broda i Lipovca i A5 Đakovo-Sredanci. Zbog niskih temperatura moguća je poledica na vlažnim dijelovima kolnika u unutrašnjosti.


HAK vozačima savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i ne kreću na put bez zimske opreme.


Snijeg je zabijelio i okolicu Rijeke.


Foto: A. BRALIC


Foto: A. BRALIC



Foto: A. BRALIC


Foto: A. BRALIC