I nakon dolaska nove Uprave

Škverani Uljanika ne odustaju od štrajka: Ako se do 15. ne isplate plaće, odlazi veliki broj radnika

P. N.

Foto M. Mijošek

Foto M. Mijošek

"Petnaesti studenog je zadnji dan za isplatu plaće, ako do tada se ne osiguraju sredstva, veliki broj radnika Uljanika i 'Trećeg maja' napustit će brodogradilište, onda to lagano znači zatvaranje brodogradilišta jer neće imati tko raditi", zaključuje Cerovac



“Mi ne znamo iz kojeg izvora ćemo isplatiti plaće za 9. mjesec, iz tog razloga sutra sjedamo zajedno s Upravom da znamo koje ćemo aktivnosti raditi”, predsjednik Jadranskog sindikata Boris Cerovac, javlja N1.


U srijedu kasno navečer nadzorni odbor Uljanika izabrao je novu tročlanu Upravu koja će nakon ostavke Giannija Rossande i Denisa Rabara preuzeti vođenje kompanije.


Kako doznaje N1, novi predsjednik Uprave dosadašnji je direktor financija, Emil Bulić, koji je u Uljanik tek u svibnju došao iz TDR-a. Pitanje je – je li i on tu kao privremeno rješenje.




I nakon dolaska nove Uprave od štrajka škverani ne odustaju, kaže za N1 predsjednik Jadranskog sindikata Boris Cerovac.


Cerovac kaže da se nije štrajkalo  samo zbog Uprave već i zbog neisplate plaća.


“Štrajk se nastavlja dok plaća ne bude isplaćena”, poručuje.


“Mi ne znamo iz kojeg izvora ćemo isplatiti plaće za 9. mjesec, iz tog razloga sutra sjedamo zajedno s Upravom da znamo koje ćemo aktivnosti raditi”, kaže Cerovac.


“Treba dati šansu Upravi i omogućit im da počnu raditi, ako ne budu radili dobro – tu je Nadzorni odbor”, kaže sindikalist.


“Pitanje je od kuda možemo riješiti isplatu plaća i budućnost brodogradilišta”, zaključuje Cerovac.


“Glavno rješenje se može naći jedino u Vladi RH”, ističe.


“Petnaesti studenog je zadnji dan za isplatu plaće, ako do tada se ne osiguraju sredstva, veliki broj radnika Uljanika i ‘Trećeg maja’ napustit će brodogradilište, onda to lagano znači zatvaranje brodogradilišta jer neće imati tko raditi”, zaključuje Cerovac, a piše N1.