Predsjednički kandidat

Škoro vjeruje da može pobijediti u prvom krugu, a evo što je rekao o Thompsonu, predsjednici, Milanoviću

P. N.

Foto: D. KOVAČEVIĆ

Foto: D. KOVAČEVIĆ

Između ostalog, Škoro je sadašnji sustav usporedio je s vinogradom koji je 20 godina isti, a ne daje grožđe



Miroslav Škoro za svoje prvo javno pojavljivanje kao predsjedničkog kandidata odabrao je Sinj gdje se danas održava Alka. 


“Bit ću nezavisni kandidat do kraja. Svatko tko mi bude htio dati podršku, dobrodošao je, ako nam se podudaraju programi. Tražim malo ozbiljniju situaciju kad je riječ o predsjedniku države. Čovjek sam koji dolazi iz posla i nemam namjeru na Pantovčaku biti fikus ili fotomodel”, rekao je Škoro odgovarajući na pitanja novinara, prenosi RTL.  


Između ostalog, Škoro je sadašnji sustav usporedio je s vinogradom koji je 20 godina isti, a ne daje grožđe kao i da vjeruje da je moguća njegova pobjeda u prvom krugu. 




“Pokazalo se da nemamo sustav parlamentarne demokracije u pavom smislu. Jedan čovjek, obično onaj koji je na čelu Vlade, rješava sve – od ustavnih sudaca do čovjeka na naplatnim kućicama. Predsjednik koji će biti gljiva, takav me ne zanima”, rekao je Škoro. 



Na pitanje da komentira Thompsonov nastup u Splitu, Škoro je s osmijehom odgovorio: – Sutra je Dan pobjede i domovinske zahvalnosti. Trebalo bi slaviti po cijeloj Hrvatskoj. Ne vidim zašto bi oko toga pravili ikakve probleme. Neka ljudi rade svoj posao, neka se slavi i pjeva po cijeloj Hrvatskoj. Predsjednica i političari su pozvani svuda, svi mogu ići gdje žele. Ja sam pozvan tu i tu sam i došao, piše Večernji list.  


O prepucavanju sa Zoranom Milanovićem rekao je sljedeće:


“Nemam namjeru ni sa kim polemizirati. Gospodin Milanović je sam imao potrebu nešto komentirati. Ako se sretnemo, razgovarat ćemo, zašto ne,” prenosi RTL.