Osumnjičen za silovanje

Škaro više nije predsjednik AK Siget: Iz kluba kažu da surađuju s nadležnim institucijama

Hina

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Škari je prošlog je tjedna određen jednomjesečni istražni zatvor zbog silovanja i spolnog uzenemiravanja zaposlenice AK Siget.



Brončani olimpijac i bivši HDZ-ov saborski zastupnik Damir Škaro podnio je ostavku na dužnost predsjednika Autokluba (AK) Siget čime prestaje njegova uloga u upravljanju i poslovanju Kluba, izvijestili su u četvrtak iz tog autokluba.


Škari je prošlog je tjedna određen jednomjesečni istražni zatvor zbog silovanja i spolnog uzenemiravanja zaposlenice AK Siget.


U svom dugogodišnjem djelovanju AK Siget je posvećen zaštiti interesa svih svojih članova i zaposlenika te se uvijek vodio i bit će vođen najvišim profesionalnim standardima s ciljem pružanja kvalitetne usluge svim svojim korisnicima, stoji u priopćenju tog autokluba koji »jasno i nedvosmisleno osuđuje sve oblike nasilja i postupanja protiv interesa i prava bilo koje osobe« te će, kažu, ostati angažirani u njihovu sprječavanju i sankcioniranju.




Ističu i kako, poštujući tajnost i prava stranaka u postupku, u ovom trenutku ne mogu iznositi više informacija ili komentirati konkretan slučaj i istragu koja je u tijeku.


»Na navedeno nas ujedno obvezuju zakonske odredbe i naputci nadležnih institucija. Od trenutka pokretanja istrage AK Siget surađuje s nadležnim institucijama. Sve raspoložive informacije podijelit ćemo s javnošću u trenutku kada će to biti moguće«, poručuju iz tog autokluba.