Homofobija

Skandalozno paljenje lutke gay para u Imotskom šokiralo javnost. Bauk najavio kaznenu prijavu

Hina

»Mladen i Ivo su više domoljubi, više hrabri i više budućnost Hrvatske od onih koji su spalili njihove likove, lik djeteta kojemu žele dati dom i ono čega se svi 'palitelji' zapravo pribojavaju: promjene. A promjena dolazi. U njoj će sreću pronaći Mladen i Ivo, a ne palitelji«, napisao je večeras u svojoj objavi na Twitteru Bojan Glavašević



Na tradicionalnoj karnevalskoj Bakovoj povorci u nedjelju u Imotskom spaljena je lutka gay para koji drži figuru ‘dijeteta’ na kojoj je nalijepljena fotografija SDP-ova saborskog zastupnika Nenad Stazića sa zvijezdom petokrakom na čelu, na što je oštro reagirao saborski zastupnik Bojan Glavašević.


»Mladen i Ivo su više domoljubi, više hrabri i više budućnost Hrvatske od onih koji su spalili njihove likove, lik djeteta kojemu žele dati dom i ono čega se svi ‘palitelji’ zapravo pribojavaju: promjene. A promjena dolazi. U njoj će sreću pronaći Mladen i Ivo, a ne palitelji«, napisao je večeras u svojoj objavi na Twitteru Bojan Glavašević.


Manifestacija Bakove svečanosti održava se u organizaciji istoimenog kulturno-umjetničkog društva. U Bakovoj povorci Imoćani se maškaraju u razne likove, didove i babe, vile, zle vještice ili anđele.




Kako su večeras objavili medijski portali, ono što je mnoge šokiralo jest da je »imotski krnje« bio utjelovljen u liku lutke istospolnog para s lutkom ‘djeteta’, na kojoj je zalijepljena fotografija SDP-ovog zastupnika Nenada Stazića i nacrtana crvena zvijezda petokraka.


Iako je događaj u Imotskom izazvao veliko zgražanje i osude po društvenim mrežama, najkonkretniju reakciju najavio je SDP-ov zastupnik Arsen Bauk. On je sinoć na Facebooku najavio kako će u Policijskoj postaji Imotski podnijeti kaznenu prijavu protiv organizatora karnevalske povorke zbog kaznenog djela iz članka 325. Kaznenog zakona. Radi se inače o članku koji je vezan za javno poticanje na nasilje i mržnju.