Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 1
Sutra: 9° 9° 1
13. prosinca 2019.
Život u Zoološkom vrtu

Sjećate se medvjedića Matije koji je pronađen na cesti? Danas odlično napreduje

Matija danas teži 12,3 kilograma /  Foto Screenshot N1
Matija danas teži 12,3 kilograma / Foto Screenshot N1
Autor:
Objavljeno: 3. svibanj 2019. u 22:11 2019-05-03T22:11:08+02:00

"Matija ima 12,3 kilograma i jako dobro napreduje. U veljači kada je došao kod nas imao je tek dva kilograma. Odmah smo ga smjestili u jazbinu i othranjivali ga na bočicu. Prvu noć smo se bojali da neće preživjeti, ali danas smo jako zadovoljni", otkriva Dijana Beneta iz Zoološkog vrta Zagreb

Gošća Newsrooma televizije N1 bila je Dijana Beneta iz ZOO Zagreb. U veljači je u Zoološki došao Matija sa samo dva kilograma. A danas?

"Matija ima 12,3 kilograma i jako dobro napreduje. U veljači kada je došao kod nas imao je tek dva kilograma. Odmah smo ga smjestili u jazbinu i othranjivali ga na bočicu. Prvu noć smo se bojali da neće preživjeti, ali danas smo jako zadovoljni", otkriva Dijana Beneta iz ZOO Zagreb, piše portal televizije N1.

"Matija je nađen u trenutku kada je tek progledao i kontakt s ljudima je bio neminovan, on poznaje samo nas i s nama povezuje ono pozitivno jer ga hranimo. Medvjedi su najpodložniji tzv. inprintigu gdje se povežu s ljudima brzo."

Ističe i da je medvjede teško vratiti u prirodu pa ne zna hoće li Matija biti dobar kandidat za to. U ovom trenutku joj je najvažnije da medvjedić raste i napreduje.

Medvjedić Matija u Zoološkom vrtu Zagreb / Screenshot N1

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.