Zahtjev Ministarstvu gospodarstva

Sindikati traže hitan sastanak zbog neisplate plaća u Uljanik Grupi: ‘To utječe na život 20.000 građana’

Hina

Snimio Sergej DRECHSLER

Snimio Sergej DRECHSLER

U dopisu podsjećaju da je 15. siječnja istekao rok za isplatu plaća za prosinac koji su radnici uredno odradili, ali za to nisu plaćeni. Uz to, ističu, za većinu radnika postoji dug za rujan, listopad i studeni prošle godine



ZAGREB Sindikati u Uljanik Grupi ponovno su u ponedjeljak uputili zahtjev Ministarstvu gospodarstva da hitno organizira sastanak s predstavnicima Uprave, sindikata i Ministarstva financija, sa ciljem definiranja rješenja za isplatu plaća radnicima Uljanik Grupe.


U dopisu podsjećaju da je 15. siječnja istekao rok za isplatu plaća za prosinac koji su radnici uredno odradili, ali za to nisu plaćeni. Uz to, ističu, za većinu radnika postoji dug za rujan, listopad i studeni prošle godine.


Neisplata plaća radnicima Uljanik Grupe utječe na život oko 20.000 hrvatskih građana, navode sindikati te pitaju ministra gospodarstva Darka Horvata – možete li tu činjenicu ignorirati?




Podsjećaju da su sličan zahtjev Ministarstvu gospodarstva već uputili 16. siječnja, no nisu dobili odgovor, niti je sastanak organiziran.


Ako se ništa ne učini, nezadovoljstvo radnika može rezultirati brojnim crnim scenarijima – od štrajka i prosvjeda do toga da eventualni strateški partner neće moći nastaviti proizvodnju jer neće biti radnika, navodi se u dopisu koji potpisuju čelnici Saveza samostalnih sindikata Hrvatske, Sindikata metalaca Hrvatske, Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije te Jadranskog sindikata.