''Lezi, pucat ću''

Sijevale palice i puške: Hells Angels optužili policiju za maltretiranje na zabavi

Ana Raić Knežević

Policija je tražila drogu, no bajkeri tvrde da je sila bila nepotrebna, jer se nitko nije opirao, a policija je navodno upotrijebila i suzavac



ZAGREB – Nekoliko članova motorističke skupine »Hells Angels« privedeno je na obavijesne razgovore nakon velike policijske racije u tradicionalnom okupljalištu pripadnika ove skupine u Sesvetama. Naime, policajci su u njihov »Clubhouse« u Sesvetskoj cesti 73 upali u subotu oko 21 sat.



   EUROPOL je krajem prošlog mjeseca upozorio kako motorističke bande postaju sve opasnije i to posebno na sjeveroistoku i jugoistoku Europe. Uz glavne skupine; »Hells Angels«, »Bandidos«, »Outlaws« i »Gremium« – europski inspektori tvrde kako raste broj lokalnih skupina poput »Satudarah Maluku« i »Blue Angels« na sjevero-zapadu Europe. Pored napetosti što se stvaraju samim tim porastom bajkerskih skupina situaciju dodatno komplicira dolazak motorističkih bandi iz Australije. EUROPOL strepi od njihovog međusobnog obračunavanja.





Tada su članovi skupine bili okupljeni na »Winter partyju«. Koliko je točno osoba bilo u klubu nije nam potvrđeno, no doznajemo kako policijska intervencija nije bila nimalo nježna, te je s obje strane bilo razbijenih glava.


Na kraju je nekoliko »Hells Angelsa« privedeno u sjedište kriminalističke policije. S njima su obavljeni informativni razgovori zbog sumnje da su povezani sa zlouporabom droge. U raciju su policajci i krenuli jer su imali informacije da će u klubu biti pozamašnih količina droge, namijenjene uglavnom konzumiranju.


Lezi, pucat ću


Prema informacijama kojima raspolaže Novi list u policiji je čak osnovana posebna skupina koja bi se trebala baviti istraživanjem kaznenih djela iza kojih eventualno stoje pripadnici ove, i ostalih bajkerskih skupina u Hrvatskoj.


No, »Hells Angelsi« poručuju kako je riječ o skupini unutar MUP-a koja samo želi skrenuti pozornost s pravih problema u društvu i samom MUP-u.


Kako su nam opisali bikeri policajci naoružani dugim cijevima upali su u subotu na party na kojem su »Hells Angelsi« ugostili i svoje prijatelje iz BiH, Mađarske, Austrije, Njemačke, Engleske i Slovenije.


– Stotinjak policajaca upalo je u kuću uz povike »Lezi , pucat ću!«. Prisilili su posjetitelje da legnu na pod, a neki su morali leći i vani na snijeg. Među gostima je bila i jedna trudnica, no i ona je morala ležati. Neke su pošpricali suzavcem iako se baš nitko nije opirao, a neke udarali »teleskopskim palicama«, opisuju iz »Hells Angelsa« i tvrde kako je kuća tijekom pretrage oštećena, a policajci su svojim džipom udarili i »opel« jednog člana parkiran u blizini.


Džoint i ekstazi


– Zaručnicu jednog posjetitelja, slovensku državljanku, izvrijeđali su riječima: »Ti si prostitutka, šta radiš ovdje? Koliko košta?«, iako žena nema veze s bili kakvom prostitucijom, tvrde iz moto-skupine i zaključuju kako je akcija MUP-a rezultirala totalnim debaklom – niti jedan od šezdesetak posjetitelja i članova Hells Angelsa nije uhapšen, u pretraženim prostorijama pronađen je jedan odbačeni džoint, te nekoliko tableta ekstazija. Stranci koji su se zatekli u ovoj raciji najavlju da će obavijestiti svoje veleposlanstva, dok Hells Angelsi traže reakciju Unutarnje kontrole, kao i objavu službenih policijskih snimki.