Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
22. listopada 2019.
Akcija

video Šibenski antifašisti prekinuli promociju knjige o Jasenovcu: 'Taman su rekli da su logorašima služili finu juhu'

Screenshot Facebook Sibenik.in
Screenshot Facebook Sibenik.in
Autor:
Objavljeno: 30. studeni 2018. u 6:57 2018-11-30T06:57:00+01:00

Nakon toga nastala je dvominutna prepirka i naglašavanje, koje je lako moglo prerasti u ozbiljniji incident da antifašisti nisu napustili knjižnicu. Predavanje je tako nastavljeno dalje

Šibenski antifašisti prekinuli su sinoć nakratko promociju revizionističke knjige "Radni logor Jasenovac" autora Igora Vukića, organizirane u prostorijama Gradske knjižnice „Juraj Šižgorić“ u tom gradu. 

Šibenski antifašisti odlučili su se, piše portal Sibenik.in, na ovu akciju zgroženi činjenicom da Igor Vukić u svojoj knjizi relativizira ustaške logore u Jasenovcu i to masovno stratište opisuje kao mjesto ugodno za život, u koji su logoraši skoro pa odlazili na godišnji odmor.

Već u prvoj rečenici na promociji moglo se čuti, naime, kako se u Jasenovcu radilo samo do podne, a katkad do podne i pol. Logoraši su za okrepu dobivali raznorazne povrtne juhice, a katkad je bilo i onih od goveđih kostiju. Tu i tamo uprava logora bi servirala logorašima i nešto konjetine.

U tom trenutku ustao se jedan od šibenskih antifašista.

- Dopustite mi da pročitam imena Šibenčana pogubljenih u Jasenovcu – rekao je iz drugog reda gledališta, ali to je to bilo sve što je uspio reći. 

Nakon toga nastala je dvominutna prepirka i naglašavanje, koje je lako moglo prerasti u ozbiljniji incident da antifašisti nisu napustili knjižnicu. Predavanje je tako nastavljeno dalje.

Događaj pogledajte u videosnimci portala Sibenik.in.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.