Demantirao navode snimkom

Šerbedžija prozvao Ministarstvo branitelja da ga je optužilo na temelju napisa iz srpskog žutog tiska

Hina

Arhiva NL

Arhiva NL

"Ja čitav svoj život u teškim vremenima u kojima smo živjeli i kroz koja još uvijek prolazimo želim spajati ljude i nadam se da ćemo jednoga dana izaći iz krugova nasilja i stradanja u koja nas je naša povijest utopila. To neke iritira ali uvjeren sam da Hrvatska ide prema građenju jednog slobodnog i demokratskog društva u kojem će neke nove generacije sretnije rasti", naglasio je Šerbedžija



Glumac Rade Šerbedžija prozvao je u petak Ministarstvo hrvatskih branitelja što unatoč njegovim demantijima još uvijek nije objavilo da ga je nepravedno optužilo na osnovu netočnih i proizvoljnih tumačenja onoga što je on govorio na Beogradskom sajmu knjiga.


Šerbedžija je u petak u otvorenom pismu Ministarstvu hrvatskih branitelja naveo da on u intervjuu na Beogradskom sajmu knjiga nije ni jednom riječju spomenuo Domovinski rat, hrvatske branitelje, hrvatske generale ni Haag, navodeći da je od brojnih prisutnih medija samo nekolicina žute štampe iskrivila njegove riječi.


“Na osnovu toga Ministarstvo branitelja je nesmotreno i bez provjere autentičnosti poslalo priopćenje javnosti u kojem me se defamira”, priopćio je Šerbedžija, ističući da na pisanje portala i žute štampe već dugo ne reagira, ali smatra da je to neodgovoran postupak jedne državne institucije.




“Ja čitav svoj život u teškim vremenima u kojima smo živjeli i kroz koja još uvijek prolazimo želim spajati ljude i nadam se da ćemo jednoga dana izaći iz krugova nasilja i stradanja u koja nas je naša povijest utopila. To neke iritira ali uvjeren sam da Hrvatska ide prema građenju jednog slobodnog i demokratskog društva u kojem će neke nove generacije sretnije rasti”, naglasio je Šerbedžija.


Šerbedžija se našao na meti kritika braniteljskih udruga koje su ga prozvale zbog još jednog pokušaja iskrivljivanja istine o Domovinskom ratu, a nakon što je Ministarstvo hrvatskih branitelja u priopćenju od 10. studenog osudilo njegove navodne izjave o Domovinskom ratu u Beogradu.


Ministarstvo branitelja je u tom priopćenju navelo kako su internetski portali nedavno objavili izjavu glumca Rade Šerbedžije u kojoj se osvrće na ratna zbivanja tijekom Domovinskog rata te između ostalog tvrdi da su svi ratni heroji, koji su završili u Haagu, kriminalci.


„Ministarstvo hrvatskih branitelja ima obvezu čuvati vrijednosti i stečevine pravednog, legitimnog, obrambenog i osloboditeljskog Domovinskog rata na ponos hrvatskih branitelja, ratnih stradalnika i svih građana Republike Hrvatske“, priopćilo je tada Ministarstvo branitelja, najoštrije osuđujući te smatrajući krajnje neprimjerenom i neutemeljenom izjavu Rade Šerbedžije.


Šerbedžija se obratio Ministarstvu, navodeći da  su njegove izjave na press konferenciji sajma knjiga u Beogradu objavili na osnovu netočnih i proizvoljnih tumačenja onoga što je on govorio.


Šerbedžija navodi kako je njegov odvjetnik Čedo Prodanović već uputio dva pisma i priložio transkript i audio snimku s press konferencije u Beogradu s ciljem da se demantiraju netočni i lažni navodi onoga što je tamo navodno rekao, ali da Ministarstvo branitelja usprkos tim priloženim dokumentima koji potpuno demantiraju njegove navodne izjave na osnovu kojih ga je nepravedno optužilo, do danas nije hrvatskoj javnosti objavilo da je raspolagalo netočnim navodima onoga što je govorio na toj press konferenciji.


“Vaša ishitrena i opasna objava o mojim navodnim izjavama koja je preuzeta iz žute štampe jedne strane države izazvala je pravu lavinu ogorčenja u hrvatskim medijima i vi ste me stavili u krajnje neugodnu i opasnu situaciju u kojoj se moram opravdavati za nešto što nisam nikada mislio, rekao”, naveo je Šerbedžija u otvorenom pismu Ministarstvu branitelja.