Karlo Ressler

Šeksov posinak – nositelj HDZ-ove ‘europske liste’: Nisam politički proizvod svog očuha

Hina

snimio Jurica Galoić / PIXSELL

snimio Jurica Galoić / PIXSELL

"Svi kandidati razumiju europsku politiku, pravo, europske fondove i Hrvatsku žele pozicionirati kao snažnu državu u Europi uz koju nastavljamo realizirati velike razvojne projekte", kazao je Ressler.



ZAGREB – Nositelj HDZ-ove liste kandidata za zastupnike u Europskom parlamentu, Karlo Ressler odbacio je kritike da HDZ-ova lista za euroizbore nema “težinu” i da je sastavljena od ljudi odanih Andreju Plenkoviću, u razgovoru za nedjeljni Jutarnji list kazao je da je njegov politički uzor prvi predsjednik Franjo Tuđman.


“Ovo je lista koja ima potrebno znanje, stručnost i sposobnost za zastupanje hrvatskih interesa u Europskoj uniji. Zbog toga je jednoglasno usvojena na Predsjedništvu i Nacionalnom vijeću HDZ-a. Uvjeren sam da će se i u kampanji, a i na izborima 26. svibnja vidjeti i njezina podrška kod birača”, kazao je Ressler za Jutarnji list.


Podsjetio je da su na listi dvije dosadašnje eurozastupnice koje su se dokazale, troje aktualnih saborskih zastupnika koji angažirano zastupaju interese u najvišem predstavničkom tijelu, dva uspješna župana, general Adanić “koji uz iskustvo suradnje s prvim predsjednikom Tuđmanom utjelovljuje potporu branitelja i utemeljitelja HDZ-a” te još četvero kandidata mlađe i srednje generacije, a svi izrazito angažirani u pojedinim europskim politikama.




“Svi kandidati razumiju europsku politiku, pravo, europske fondove i Hrvatsku žele pozicionirati kao snažnu državu u Europi uz koju nastavljamo realizirati velike razvojne projekte”, kazao je Ressler.


Na pitanje što će biti u fokusu njegova interesa kao budućeg europarlamentarca Ressler je istaknuo pitanja mladih – obrazovanje, zaposlenje i podršku u zasnivanju obitelji.


U razgovoru za Jutarnji list Ressler je kazao da nije politički ‘proizvod’ Vladimira Šeksa čiji je posinak, ali i da mu je politički uzor prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman jer je “izvanredno razumio međunarodne okolnosti i imao mudrost u vođenju unutarnje politike u teškim okolnostima vojne agresije”.